BK MLADÁ BOLESLAV

Vzhůru na Minsk, Liga mistrů pro Bruslaře začne v Bělorusku!

15. 8. 2016
Autor: Vojtěch Balon, Foto: junost.org
M l. B o l. - V pořadí již třetí ročník Champions Hockey League už klepe na dveře, letos se ho vůbec poprvé zúčastní i hokejisté týmu z města automobilů. Bruslaři začnou dvěma zápasy venku, trip po Bělorusku a Švédsku započnou v úterý 16. srpna od 18 hodin na ledě minské Čižovka Areny, kde změří síly s tamním šampionem Junosť Minsk. Utkání ze záznamu odvysílá stanice SPORT 1, připraven bude samozřejmě i podrobný textový přenos na onlajny.com

V běloruské metropoli Minsku je hlavním hokejovým lákadlem slavné Dynamo hrající v prestižní KHL, mezi přední kluby východoevropské země ovšem patří i Junosť. Úřadující běloruský šampion má v kádru několik reprezentantů v čele s brankářem Milčakovem, zadáky Černookem, Usenkem, Goroškem či útočníky Meleškem a Jefimenkem. V týmu Junosti působí zkušený Fin Jesse Niinymäki, dále pak jeden Kanaďan, Ukrajinec, Rus a Slovinec. Angažmá v klubu úterního soupeře Bruslařů si vyzkoušeli i čeští hokejisté Jakub Černý, Patrik Valčák a Tomáš Chlubna. Zkušenosti s běloruskou nejvyšší soutěží má mimo jiné i bývalá dlouholetá opora Středočechů Milan Mikulík, který CHL okusil v dresu Němanu Grodno, velkého rivala Junosti.

Na konfrontaci s mnohonásobným běloruským šampionem už se těší i trenér Bruslařů František Výborný. „Liga mistrů je odměnou za naši práci, dokázali jsme se vyhrabat z 1. ligy a po dvou letech jsme se probojovali až sem. Někteří hráči, kteří dosud v přípravě nehráli, v Minsku nastoupí. Je to pro ně mnohem lepší test, než kdyby hráli v přátelských zápasech s týmy z nižších soutěží,“ avizoval zkušený lodivod. „Nejsme oligarchové a působení v CHL stojí klub dost peněz, proto do Běloruska poletíme až v den zápasu. Nevidím v tom žádný problém, když v Extralize cestujeme na Moravu, cesta autobusem trvá déle než letadlem do Minsku,“ dodal Výborný.