BK MLADÁ BOLESLAV

Úspěch mladšího dorostu! Na mezinárodním turnaji v Ostravě skončil druhý jen o bod

17. 8. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
O s t r a v a – Mladší dorostenci se v úterý a ve středu 16. a 17. srpna 2016 zúčastnili mezinárodního turnaje Ostrava cup, který jim vyšel opravdu na výbornou. Mladí Bruslaři ani jednou neprohráli a chyběl jim jen jeden bod k tomu, aby celý turnaj ovládli. Zaslouženě se však mohou radovat z druhého místa. Nejlepším brankářem celého turnaje byl vyhlášen Matěj Rylich z Bruslařského klubu.
Matěj Rylich
Boleslavský brankář Matěj Rylich si převzal ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje.

Každý zápas turnaje se hrál 2x20 minut s tím, že každá dvacetiminutovka byla bodovaná zvlášť. Za výhru se do turnajové minitabulky přičítaly tři body, za remízu jeden.

Boleslavští se na úvod turnaje střetli s polskými Tychy, které porazili 4:2, poté se utkali s pořadatelskými Vítkovicemi, s nimiž remizovali 2:2. Druhý a zároveň poslední hrací den vyšel týmu ze Středočeského kraje ještě lépe. Ve vítkovické Multifunkční hale totiž vyhrál oba zápasy. Nejdříve Bruslaři porazili slovenský Poprad 1:0 a zvítězili i nad Třincem (3:2).

Svěřenci trenérů Tomáše Černíka a Radka Nováka mohli tedy po skvěle odehraném turnaji pomýšlet i na vítězství, jenže domácí Vítkovice získaly o bod více. A tak se boleslavští mladší dorostenci umístili na druhém místě. Třetí byl Poprad, na čtvrté příčce Tychy a poslední se umístil Třinec.

Ostrava cup tedy pro Mladou Boleslav skončil úspěšně. Mladší dorostence čekají do začátku nového extraligového ročníku už jen dva zápasy. Ve středu 24. srpna se představí v Praze proti Letňanům a generálku sehrají v pátek 26. srpna doma proti Liberci.