BK MLADÁ BOLESLAV

Každé vítězství v Lize mistrů hodně potěší, pochvaloval si Tomáš Hyka

21. 8. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Historicky první zápas Ligy mistrů v Mladé Boleslavi nakonec dopadl pro domácí klub úspěšně. Nejen, že Středočeši sehráli se švédským Växjö víceméně vyrovnané utkání, ale dokázali vyrovnat 59 sekund před koncem a navíc zvítězit v samostatných nájezdech. Výhrou nad favoritem tedy Bruslaři překvapili a povzbudili sami sebe, trenéry, vedení klubu i fanoušky do dalších zápasů.

Nedělní výhra Mladé Boleslavi byla překvapivá i proto, že ve Švédsku utrpěli Bruslaři debakl 3:7. "Bylo to těžké hodit ten neúspěch za hlavu, protože jsme tam hráli poměrně slušně, druhou třetinu je i přehrávali, ale neproměnili jsme šance. Myslím si, že jsme to vzali jako profesionálové a v neděli jsme do toho šli s chladnými hlavami," ohlížel se za okolnostmi předcházejícími nedělnímu duelu třiadvacetiletý odchovanec Bruslařského klubu

Ačkoliv do boleslavské ŠKOENERGO Arény zavítalo jen 1 866 diváků, byla atmosféra, především na konci utkání, podobná play-off. Jak to vnímali samotní hráči? "Na fanoušcích bylo znát, že si to užívají. Přeci jen je to Liga mistrů a nepoštěstí se to hrát každý rok, my jsme v ní navíc poprvé. Na konci nás k té výhře diváci doslova dotlačili, pomohlo nám to," byl si vědom Tomáš Hyka dalšího faktoru, který pomohl Bruslařům k tomu, aby zdolali Växjö 3:2 po samostatných nájezdech, a dál tak živili naděje na případný postup ze skupiny L.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav