BK MLADÁ BOLESLAV

Hráli jsme jako tým, to rozhodlo o výhře nad Libercem, říká Jiří Veselý

1. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští junioři vstoupili do nové extraligové sezóny úspěšně. Značně obměněný kádr zaznamenal povedený start zápasu, vytvořil si náskok na svého soupeře, který víceméně po celou dobu kontroloval. Mimo jiné se dařilo i hrstce boleslavských odchovanců v týmu. Kanadský bod si připsal František Uřídil, dva Jan Prokop a hned dva góly obstaral útočník Jiří Veselý.

Boleslavští junioři v přípravných zápasech své soupeře nikterak neválcovali, připsali si spoustu proher, ale poslední duel s Kometou Brno ukázal, že se s juniory Bruslařského klubu letos bude muset počítat. "Naším cílem bylo samozřejmě vstoupit do sezóny se ziskem tří bodů, což se nám naštěstí povedlo. Máme se teď od čeho odrazit," liboval si po skončení utkání před kabinou juniorů útočník s číslem 20.

Bruslařům loni vůbec nevyšel vstup do nové sezóny a Středočeši se tomu chtěli letos jednoznačně vyvarovat. Výhra nad Libercem může být základem pro další úspěchy. "Proti Bílým Tygrům jsme hráli jako tým, měli jsme štěstí a napadaly nám tam góly. Takové zápasy vždycky potěší," usmíval se dvougólový střelec.

Na Mladou Boleslav nyní čeká těžký soupeř v podobě Hradce Králové. Z ledu Mountfieldu totiž moc týmů body nevozí. "Hradec je nepříjemný soupeř. Připravíme se na sobotu, co nejlépe to půjde a pokud budeme hrát podobně jako proti Liberci, mohli bychom bodovat," uzavírá osmnáctiletý útočník.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav