BK MLADÁ BOLESLAV

Cílem mladšího dorostu je postup do play-off, hlásí trenér Tomáš Černík

6. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Do nové sezóny vstoupil už také mladší dorost vedený trenéry Tomášem Černíkem (na snímku) a Radkem Novákem. V rozhovoru, který byl pořízen po druhém kole ELIOD Extraligy mladšího dorostu a výhře 6:5 po samostatných nájezdech nad Pardubicemi, se trenér působící v klubu i jako sekretář mládeže rozpovídal o průběhu letní přípravy, vyhlídkách do sezóny, ale třeba i o rozsáhlé marodce, se kterou se jeho tým potýkal a nyní ještě potýká.

Tomáši, jak hodnotíte letní přípravu mladšího dorostu?

Myslím si, že pro kluky byla letní příprava hodně náročná. Došlo na všechny složky tréninku, což jsou rychlost, vytrvalost, síla a výbušnost. Hráči pracovali naprosto ukázkově, takže doufám, že se to teď v sezóně ukáže. Věřím, že dokážeme například otáčet zápasy ve třetích třetinách (to se týmu podařilo v neděli proti Pardubicím – pozn. red.) a tak podobně.

Pojďme se zaměřit i na přípravu na ledě. V přípravných zápasech jste víceméně střídali prohry s výhrami. Jak hodnotíte tuto část průpravy na novou sezónu?

V prvních dvou zápasech dostali šanci všichni hráči ze širšího kádru. Udělali jsme si během toho obrázek o tom, kdo bude v A týmu a kdo se přesune do týmu B. Od třetího utkání už jsme měli pohromadě dvacet hráčů, se kterými jsme plánovali zahájit soutěž. Ladili jsme všechny části hry, jako je obrana, založení útoku, napadání a přesilovky. Řekl bych, že herně se nám dařilo, i když výsledkově to bylo, jak jsi řekl, na střídačku. Navíc se nám také povedl turnaj v Ostravě, kde jsme byli kousek od vítězství a sehráli jsme velice dobré zápasy. K tomu jsme měli šest zraněných hráčů, což samozřejmě ovlivnilo výsledky týmu v prvních dvou extraligových zápasech.

Zmínil jste pro vás úspěšný turnaj v ostravských Vítkovicích, kde jste možná i poněkud překvapili. Přeci jen tam byly týmy, jako jsou Vítkovice, Třinec a další, od kterých se úspěch čekal mnohem víc. Jak to vnímáte?

Úroveň turnaje byla velice dobrá. Vítkovice nastoupily v kompletním zápase mimo jiné i proti nám. Třinci tam chyběli dva klíčoví hráči, kteří byli zrovna v Salzburgu s reprezentací do 16 let. Oceláři tedy byli trochu oslabení. Nás však těší to, že se nám turnaj povedl jak herně, tak i výsledkově. Věřím, že nám to do nové sezóny pomůže.

Jak moc vás limitují četná zranění hráčů?

Z 15 hráčů předpokládané sestavy nám chybělo 6 hráčů, což je opravdu dost. Uhráli jsme ale dva body s Pardubicemi, což bereme po dvou kolech jako dobrý výsledek, vzhledem k těm zraněním. Nyní se nám vrací čtyři hráči, na marodce tedy zůstanou už jen dva. Doufám, že odteď už se nám zranění budou vyhýbat.

Zmínil jste zápas s Pardubicemi. Na začátku utkání jste prohrávali už 0:3, ale dokázali jste vyrovnat a nakonec duel získat v prodloužení. Značí to třeba i to, že by na tom tým mohl být morálně velice dobře?

V to hodně doufáme. Máme dost mladých hráčů, co hrají za mladší dorost prvním rokem. Ti si budou muset na nové, rychlejší tempo zvyknout, protože 8. třída je pomalejší. Zpočátku nám tedy možná bude chybět patřičná vyzrálost, ale věřím, že se kluci brzy adaptují na novou, extraligovou soutěž. Hráčům ale věříme, vypadají nadějně a chytře.

Ve třetí třetině zápasu s Pardubicemi rozhodlo hlavně to, že do toho hráči dali srdíčko a začali bojovat. To přesně nám v prvním utkání v Liberci a v prvních dvou třetinách s Pardubicemi chybělo. Doufám, že pochopí, že bez srdíčka se hrát nedá.

Jaké jste jako trenéři stanovili cíle do nové sezóny? Co třeba napodobit loňský starší dorost a postoupit do play-off?

Určitě bychom se chtěli do play-off podívat. V naší soutěži do něj vedou dvě cesty. První je, pokud bychom se po základní části umístili mezi čtyřmi nejlepšími týmy. Ta druhá pak vede i ze skupiny o udržení, odkud může také pár týmů postoupit. Cílem mladšího dorostu je tedy určitě play-off, ať už jednou, nebo druhou cestou.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav