BK MLADÁ BOLESLAV

Proměněný nájezd? Měl jsem štěstí, že brankář zvedl beton, říká útočník Oscar Flynn

9. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Skvělý obrat a nakonec drama až do posledních sekund. Tým kolem kapitána Vojtěcha Veverky se však nevzdal a s Libercem si poradil. Mimo jiné i díky výborně provedenému trestnému střílení Oscara Flynna (1+1). Znamenalo to další tříbodový příděl do extraligové tabulky. Starší dorostenci Mladé Boleslavi tedy stále vedou skupinu Střed NOEN Extraligy staršího dorostu.

Po minutě a půl už byli Bruslaři zralí takzvaně na ručník. V čase 1:37 totiž museli vystřídat brankáře a navíc už prohrávali o dva góly. "Trenéři nám během oddechového času řekli, abychom zachovali chladnou hlavu a hráli tak, jako kdyby to bylo pořád 0:0," ohlížel se za nepříjemným startem do zápasu Flynn.

Do konce první dvacetiminutovky už to ale bylo 2:2. Bruslaři dvěma góly zvládli vyrovnat, a do druhé třetiny tak vstupovali skutečně tak, jako by to bylo 0:0. Po dvou a půl minutách druhého dějství jel navíc sám na branku právě Oscar Flynn, který byl faulován, a tak hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které boleslavský útočník provedl velice mazácky. Celý nájezd jel dost pomalu, před brankářem téměř zabrzdil a naznačil kličku, jenže pak poslal puk mezi betony libereckého gólmana Jakuba Hrstky! "Já to i o tréninku dělám, že vždycky před brankářem zpomalím a chci ho nějak vykoupat. Tentokrát jsem měl trochu štěstí v tom, že zvedl beton a bylo tam místo," popisoval po zápase jeden ze zlomových okamžiků nejproduktivnější hráč Bruslařů.

Utkání se nakonec zvrtlo ve velké drama. Liberec byl totiž v závěru základní hrací doby nedaleko od vyrovnání. "Obecně míváme problémy s koncem třetin. Nakonec to se štěstím vyšlo, ale je to věc, na které musíme zapracovat."

Po třech odehraných kolech tedy boleslavští starší dorostenci vedou extraligovou tabulku skupiny Střed o bod před dalšími týmy. Navíc Bruslaři ještě ani jednou neprohráli. Ačkoliv to po třech odehraných kolech téměř nic neznamená, je to jistě pozitivní věc pro sebevědomí hráčů. "Po výhrách máme velké sebevědomí, ale čeká nás ještě spousta zápasů. Žádné z nich nesmíme podcenit. Naším dalším cílem je Hradec, odkud si chceme také přivézt body," burcuje před sobotním duelem sedmnáctiletý forward.

A co by na silný Mountfield, se kterým se Středočeši utkají o první příčku v tabulce a loni s ním měli velice dobrou bilanci, mohlo platit? "Musíme hodně bruslit a hrát dost důrazně. Moc ale nevím, co od nich čekat. Spousta jejich hráčů se posunula do juniorky, navíc mají také nového trenéra. V Hradci se pokusíme maximálně zabojovat o další body," uzavírá Oscar Flynn.