BK MLADÁ BOLESLAV

Nechali jsme se zbytečně vyprovokovat, ví Marek Trončinský

11. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Spousta vyloučených hráčů, šarvátek, přerušení i opakovaných vhazování – to vše mimo jiné provázelo duel 2. kola Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí. Šťastně z něj vyšli hostující Kohouti, kteří nedovolili Bruslařskému klubu vstřelit ani jednu branku. Dvougólové vedení ze šesté minuty udržela Olomouc až do konce zápasu, za kterým se ohlédl velice vytěžovaný obránce Marek Trončinský.

Někteří fanoušci možná očekávali, že Marek Trončinský do nedělního zápasu proti Olomouci nezasáhne. Poté, co se dopustil v pátek faulu na hradeckého Stanislava Dietze, byl vyloučen do konce utkání. Jeho zákrokem se dokonce ve zkráceném řízení zabýval předseda Disciplinární komise TELH Karel Holý. Ten však dospěl k názoru, že boleslavského obránce nebude dále trestat. "Na 99 % jsem věděl, že další trest nedostanu. Když jsem se Dietzovi potom omlouval, tak mi řekl, že sám trochu uhnul," líčil situaci z předešlého zápasu Trončinský.

Mladoboleslavské hokejisty může podruhé ze dvou kol mrzet špatný vstup do utkání. Jak v Hradci, tak doma proti Olomouci vždy brzy inkasovali. Zatímco v prvním kole Bruslaři dokázali manko dohnat, proti velice dobře zformované a defenzivně založené Olomouci se to už nepodařilo. "My jsme nezačali až tak úplně špatně. Během prvních dvou minut jsme měli tři gólovky, včetně mě, ale neproměnili jsme je. Najednou to bylo 0:2 a za tohoto stavu už se s Olomoucí hraje špatně. Oni převážně brání," litoval dvou inkasovaných gólů a neproměněných šancí sedmadvacetiletý obránce.