BK MLADÁ BOLESLAV

Od druhé třetiny jsme zabrali a zaslouženě Pardubice porazili, těší Lukáše Kučeru

17. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Starší dorostenci Bruslařského klubu vévodí statistikám všech tří skupin NOEN Extraligy staršího dorostu. Zatímco nejproduktivnější hráč, střelec i nahrávač Oscar Flynn je odchovanec Mladé Boleslavi, druhý nejproduktivnější hráč soutěže Lukáš Kučera (5+10) přišel do města automobilů až před letošní sezónou z Letňan. Šestnáctiletý útočník je na ledě důležitou postavou. Spolu s Oscarem Flynnem jsou pro soupeře velkou hrozbou. Platilo to i v zápase Mladá Boleslav – Pardubice. Zejména Kučera byl u všech branek, které padly ze hry, tudíž si připsal čtyři kanadské body (1+3).

Lukáši, do zápasu jste opět nevstoupili moc dobře, brzy jste prohrávali už o dvě branky. Přemýšlel jste nad tím, čím by to mohlo být?

Víme, že to není optimální a musíme na tom zapracovat. Říkali jsme si, jestli to není špatnou rozcvičkou, tak se na ni teď hodně zaměřujeme. Snažíme se i na začátku zápasu maximálně koncentrovat, i když Pardubicím to vyšlo bohužel lépe.

Ve druhé třetině jste otočili stav zápasu. Jak to, že vám tak vyšla?

Zlepšili jsme podstatně náš výkon a začali mnohem víc makat. Soupeř nám to i trochu ulehčil tím, že možná trochu polevil.

Jindy s tím takové problémy nemáte, ale tentokrát vás dost srážely naprosto zbytečné fauly typu vyhození puku mimo hřiště atd. Co na to říct?

To je pravda. I já jsem byl vyloučený zbytečně. Neudělal to schválně, bylo to dost nešťastné. Je to ale určitě věc, na které musíme zapracovat a faulům se pokusit pokud možno vyvarovat.

Čtvrtý gól jste vstřelil vy, ale vydatnou zásluhu na tom měli i Petr Foerster a Oscar Flynn. Jak je možné, že jste o sobě všichni tři tak dobře věděli a vyšachovali jste tak dokonale pardubickou obranu?

Ani jsme spolu moc netrénovali, ale v tu chvíli jsme o sobě věděli. Finální přihrávka na mě byla dobře načasovaná a jsem moc rád, že to tam spadlo.

Hodně těžíte ze spolupráce s Oscarem Flynnem. Potvrzuje to jak vaše spolupráce na ledě, tak kanadské bodování. Jak to vnímáte?

Hraje se nám spolu opravdu dobře. Umíme si přihrát a na ledě o sobě víme.

Poprvé jste v extralize zažili nový model prodloužení tři na tři. Co na to vy osobně říkáte? Je to lepší než čtyři na čtyři?

Podle mě ano, bavilo mě to. Jen škoda, že jsme nevyužili nějaké šance a nerozhodli už v něm. Naštěstí jsme to pak zvládli v nájezdech.

Vám osobně se samostatný nájezd moc nepovedl, puk skončil před betony gólmana. Co jste chtěl původně vymyslet?

Chtěl jsem vystřelit nahoru, ale sjel mi puk po hokejce a bohužel to šlo do betonu.

Vy jste Mladou Boleslav posílil před touto sezónou, když jste přišel z Letňan. Bylo to těžké rozhodování zda jít hrát do Bruslařského klubu?

Už od olympiády dětí a mládeže, které jsem se zúčastnil, mi asi tři roky nabízeli, abych sem šel hrát. Teď jsem se rozhodoval mezi dvěma týmy, ale nakonec jsem odešel sem do Boleslavi. Vůbec toho nelituju, jsem tady rád.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav