BK MLADÁ BOLESLAV

Příště musíme být víc koncentrovaní, říká Zdeněk Křížek

7. 10. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Vedení 2:0 v polovině první třetiny nad prvním Hradcem Králové vypadalo pro Boleslavské velice nadějně. Šlágr 11. kola skupiny Střed NOEN Extraligy staršího dorostu ale nakonec ovládli právě hráči Mountfieldu. Ve třetí třetině dokázali vyrovnat a duel otočit. Za nepovedeným utkáním se ohlédl jednogólový střelec Zdeněk Křížek (na snímku).

Zdeňku, byl to šlágr kola – souboj prvního s druhým v tabulce. Kdybyste zvítězili, mohli jste stáhnout náskok Hradce. Stal se ale pravý opak. To asi hodně zamrzí, že?

Je to tak, chtěli jsme tři body, abychom se na ně dotáhli jen na bod. Potřebujeme každý bod, abychom se dostali do první čtyřky, která nám zajišťuje přímý postup do play-off. I z tohoto pohledu nás tedy prohra mrzí.

Vedli jste už 2:0 a vypadalo to jako jasná záležitost. V první třetině se hosté téměř na nic nezmohli. V čem hledat příčinu toho, že jste to utkání ztratili?

V první třetině jsme měli dobrý přístup k zápasu a dařilo se nám. Potom jsme ale přestali dodržovat taktické pokyny trenérů, díky tomu jsme byli všude o krok pozadu. Po gólu na 2:1 ještě nebylo nic ztracené, ale třetí třetinu jsme odehráli nekoncentrovaně.

Hráli jste téměř sedm minut v kuse přesilovku, z toho čtyři dvojnásobnou. Kupodivu jste se ale ani jednou neprosadili. Co tomu během těch přesilovek chybělo?

Jednak to bylo víc střel, a jednak větší tlak do brány. Ten naopak vyvíjel Hradec, ze kterého se v přesilovce dvakrát prosadil. Příště se prostě musíme víc tlačit před brankáře.

Po druhé třetině bylo ve vaší kabině pořádné rušno. Co jste si tam hlavně vytýkali?

Nehráli jsme to, co jsme měli. Trenér nám říkal, že s tímto přístupem a výkonem nemůžeme vyhrát.

Co vás teda stálo dobře rozehraný zápas?

Byly to hlavně neproměněné přesilovky pět na tři a bohužel jsme neubránili ani některá oslabení, navíc nás stála hodně sil.

Jaké si tedy vzít do příště ponaučení do takových těžkých zápasů?

Měli bychom méně faulovat a víc se soustředit na hru.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav