BK MLADÁ BOLESLAV

Viděl jsem místo mezi betony, naštěstí to tam spadlo, říká o svém gólu Jan Dvořák

15. 10. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Staršímu dorostu se předchozí zápas v Pardubicích nepovedl. Bruslaři to ale napravili v sobotu, kdy v malé hale přivítali Havlíčkův Brod. Po celé utkání vedli, přičemž důležitý třetí gól vstřelil po dobré spolupráci s Oscarem Flynnem navrátilec z marodky Jan Dvořák (na snímku). Boleslavští si připsali díky vítězství 5:1 tři body do tabulky, a udrželi se tak v jejím čele.

Honzo, jaká byla v kabině nálada po nepovedeném utkání v Pardubicích?

Samozřejmě nás to mrzelo. Zápas jsme si prohráli sami, málo jsme bojovali. Řekli jsme si, že do zápasu s Havlíčkovým Brodem musíme vstoupit jinak, lépe. Věděli jsme, že předtím porazil Hradec a z dřívějška víme, že umí hrát nepříjemně.

Ani proti Havlíčkovu Brodu vám moc nešly přesilovky. Kde hledat příčiny?

Málo přihráváme a puk nejde z hokejky na hokejku. Chybí nám taky větší tlak do brány a víc střel.

Ve druhé třetině jste se poprvé po zranění prosadil, navíc docela elegantním způsobem. Jak byste popsal spolupráci s Oscarem Flynnem?

Oscar tam odvedl hodně dobrou práci, hezkou přihrávkou mě našel a já jsem viděl mezeru mezi betony, tak jsem to tam poslal. Naštěstí to tam spadlo.

Před třetí třetinou ale pořád nebylo nic rozhodnuto, skóre bylo 3:1. Co jste si před ní říkali v kabině?

Trenér nám řekl, že nás čeká ještě dvacet minut tvrdé práce a že to musíme vybojovat. Čekali jsme, že Brod se jen tak nevzdá. Zabrali jsme ještě víc a naštěstí získali tři body.

V zápase bylo opět hodně faulů, ale především na straně Havlíčkova Brodu jich bylo více. Hosté faulovali mnohdy i zákeřně a bylo vidět, že jdou především po Oscaru Flynnovi. Jak jste to viděl vy?

Souhlasím s tím, že to bylo zákeřné. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, protože my sami také hodně faulujeme a máme s tím problémy. Snažíme se tomu co nejvíc vyvarovat a dávat si na to pozor. Je pak těžko pochopitelné, že stejně těch trestů máme dost. Musíme na tom teda zapracovat ještě víc.

Co si ze sobotního utkání vzít a co naopak nevzít do dalších zápasů?

Musíme podávat bojovné výkony, nehrát to vyloženě na krásu. Víme, že když hrajeme to, co nám řeknou trenéři, dokážeme ty zápasy urvat.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav