BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Hyka: Bylo to derby jak má být!

16. 10. 2016
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Zápas s Libercem uzavřel první čtvrtinu Tipsport Extraligy a Bruslaři po 13 kolech mají na svém kontě 22 bodů a patří jim pátá příčka. Středočeši v duelu nevstřelili jedinou branku, naopak jejich soupeř v každé třetině přidal po jednom gólu a vyhrál celkovým poměrem 3:0. O zhodnocení zápasu jsme požádali útočníka Tomáše Hyku.

Mladoboleslavští věděli, že je v samém závěru první čtvrtiny soutěže čeká domácí derby s libereckými Tygry. „Od začátku to mělo tempo, hrálo se nahoru dolů, hodně šancí. Bylo to derby, jak má být,“ okomentoval duel s Libercem útočník Tomáš Hyka. Jen jej dodatečně mrzelo, že s nešťastným koncem pro domácí tým.

Boleslav na soupeře vlétla a hned v první větší šanci byl domácí Lenc, ale Lašák jeho pokus i se štěstím vyrazil. „Měli jsme dvě velké šance hned na začátku. Kdybychom je proměnili, tak to mohlo být úplně jinak,“ mrzí boleslavského forvarda. Poté už se ke slovu dostal Liberec, který navíc proměnil svou přesilovou hru po 22 vteřinách. „Vždycky je to o té první brance, dodá vám to sebevědomí a klid,“ litoval Hyka toho, že první branku vstřelil soupeř, nikoli Bruslaři.

Zároveň se po zápase nabízela otázka k hodnocení dosavadních odehraných třinácti kol, což je celá čtvrtina soutěže. „Na naší straně určitě panuje spokojenost. Před sezónou jsme chtěli mít po čtvrtině soutěže přes 20 bodů, což máme. V pátek začínáme znovu a musíme navázat na co, co jsme hráli v Třinci a první a třetí třetinu zápasu s Libercem,“ uzavírá své hodnocení Tomáš Hyka.