BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme zlepšit pohyb a důraz, říká po utkání s Pardubicemi Zdeněk Křížek

5. 11. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po nepříjemném střetu ve třetí třetině, kdy odjel na střídačku za pomoci spoluhráčů, se zdálo, že Zdeněk Křížek (na snímku) zápas nedohraje. V závěru utkání však na led znovu naskočil. Moc velký důvod ke spokojenosti ale neměl. Jeho tým totiž nenavázal na předchozí povedené zápasy a doma v malé hale podlehl druhým Pardubicím 1:4. Přesto je dočasný kapitán Bruslařů optimistický a vyhlíží následující víkend, který bude pro Mladou Boleslav velice důležitý.

Zdeňku, utkání bylo zpočátku vyrovnané, čekalo se, kdo udělá jako první chybu. Nakonec se Pardubice dostaly do vedení jen šest sekund před koncem první třetiny. Jak moc to zamrzí?

Gól do šatny není nic pěkného. První třetina byla ale dobrá z obou stran. Týmy hrály sice opatrně, ale byly tam šance i na obou stranách. I proto nás ten první gól hodně mrzel.

Pardubice využily kromě té první i druhou přesilovku. Byly podle vás právě přesilovky ten rozdílový faktor mezi vámi a Dynamem?

Ano, přesilovky rozhodly. My jsme je hráli taky, ale nepodařilo se nám z nich dát gól. Soupeř to naopak zvládl a dvě proměnil. My jsme navíc oslabení neubránili vůbec dobře.

Hosté působili poměrně sebevědomě a utkání celý zápas kontrolovali. V čem, kromě přesilovek, byli lepší než vy?

Nám se nedařilo přistupovat k protihráčům tak aktivně, jako minulý týden v zápasech s Libercem nebo Hradcem. Chyběl nám větší důraz a napadání. Věřím, že příští víkend to bude mnohem lepší.

Zápas se po vašem vstřeleném gólu začal poměrně vyhrocovat. Jak jste to vnímali?

Pro nás se tam objevila velká naděje na to, že bychom se zápasem mohli ještě něco udělat. Myslím si, že to samé si říkali i spoluhráči. Naopak, pardubičtí hráči to vnímali asi tak, že jsme byli až moc důrazní u brankáře a gól byl i přesto uznaný.

Příští víkend pro vás bude velice důležitý. Nejprve se představíte v Havlíčkově Brodě a v sobotu v Českých Budějovicích. Ty jsou pro vás přímým konkurentem o přímý postup do play-off. Půjde asi o hodně, že?

Souhlasím, v sobotu to pro nás bude možná nejdůležitější zápas v sezoně. Musíme hrát aktivně, dostat se jako první do vedení a soupeře moc nepouštět k puku. Máme na to, abychom to zvládli.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav