BK MLADÁ BOLESLAV

Závěr nám opět vyšel, byl rád Leo Gudas

10. 3. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté úspěšně vstoupili do semifinále proti brněnské Kometě. Na úvod ve Zlatopramen Aréně zvítězili především díky trefě Richarda Krále z 55. minuty 4:2. “V sérii vedeme 1:0, ale za dnešním zápasem se už ohlížet nebudeme. Je potřeba se připravit na úterní duel,“ pravil Leo Gudas (na snímku), asistent trenéra BK Mladá Boleslav

“Zápas jsme nerozehráli dobře, prohrávali jsme 0:2, ale myslím si, že od vstřelené kontaktní branky jsme byli lepší,“ tvrdil po zápase asistent trenéra Komety Viktor Lukeš, který si vzápětí neodpustil poznámku směrem k rozhodčím: “Ale brzdila nás častá, někdy až nesmyslná, vyloučení.“

Utkání se zlomilo pět minut před vypršením základní hrací doby, kdy domácí Král vstřelil důležitý gól na 3:2. “To bylo nešťastné inkasovaní. Kamil (Jarina) zřejmě puk špatně viděl,“ podotkl Lukeš k lehkému nahození boleslavského kapitána, které se přeměnilo ve vítěznou trefu.

“V závěrečné power-play jsme si vytvořili nějaké šance, ale hraje se na góly,“ zoufal si Viktor Lukeš.

Leo Gudas měl pochopitelně více důvodů k radosti. “Povedla se nám první třetina, ale v prostřední části hry jsme se nevyhnuli několika zaváháním,“ poznamenal.

Třetí dějství už ovšem bylo opět v režii Bruslařského klubu. “Závěr nám vyšel. V podstatě jako ve všech utkáních v play-off,“ připomněl výborné finiše ve čtvrtfinálových duelech proti Havlíčkovu Brodu.