BK MLADÁ BOLESLAV

Čekají nás rozhodující zápasy, ví obránce staršího dorostu Martin Dlabola

18. 11. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po prohře v Havlíčkově Brodě se postavil uzdravenému staršímu dorostu do cesty celek Kolína. Bruslaři utkání zvládli a po celý duel měli na Kozly pohodlný náskok. Mladou Boleslav ale rozhodně nečeká poklidná závěrečná čtvrtina základní části. S vytěžovaným obráncem Martinem Dlabolou (na snímku) jsme mluvili nejen o tom, jak těžké budou zápasy s Libercem či Českými Budějovicemi. Cílem starších dorostenců je umístit se po základní části na 4. místě v tabulce, které ještě zajišťuje přímý postup do play-off. Aktuálně se o tuto příčku dělí právě s Českými Budějovicemi, které mají shodný počet bodů.

Martine, jak slyším z vašeho hlasu, i vy jste byl zjevně nemocný. Šli jste do pátečního utkání proti Kolínu s tím, že už jste všichni zdraví, nebo nikoliv?

Proti Kolínu už jsme byli všichni zdraví a v pohodě. Chyběl nám akorát Jiras (David Jirásek, pozn. red.), který je zraněný.

Co by se dalo označit jako rozhodující moment zápasu? Byly to ty čtyři góly ve druhé třetině? Hlavně dobře zvládnutý začátek té dvacetiminutovky?

Druhá třetina byla určitě klíčová, nejvíc gól na 4:1. To podle mě rozhodlo zápas. My už jsme potom udávali tempo zápasu.

Vstřelili jste sice sedm branek, ale hned čtyřikrát inkasovali. Nejsou ty čtyři inkasované branky škoda, vzhledem k průběhu zápasu a k tomu, že jste soupeře výrazně přestříleli (51:27)?

Skóre tolik neřešíme. Nejdůležitější je pro nás tříbodová výhra. Samozřejmě ale čím méně inkasujeme, tím lépe.

Boj o postupovou čtyřku je dost napjatý, České Budějovice se na vás bodově dotáhly, v pátek dokonce porazily lídra tabulky z Pardubic. Jak moc v poslední době sledujete tabulku?

Paradoxně se o tom v kabině bavíme méně než dřív. I já osobně to sleduji mnohem méně oproti začátku sezóny. Snažím se maximálně soustředit na zápasy, protože teď potřebujeme každý bod a co nejvíc výher.

V sobotu vás čeká duel s Libercem a hned v úterý veledůležitý souboj v Českých Budějovicích. V obou zápasech půjde takříkajíc o šest bodů. Velice náročný program, že?

Tyto zápasy asi rozhodnou o tom, jestli se do té čtyřky dostaneme, nebo ne. Protože jak s Libercem, tak Českými Budějovicemi se pereme o přímý postup.

Zaměřme se ještě konkrétně na úterní duel s Motorem. Co podle vás bude klíčové k tomu, abyste jej zvládli?

Určitě to bude bojovnost. A musíme být sebevědomí. V posledních dvou zápasech nás Budějovice porazily, ale věřím, že to zvládneme. Jinou možnost si ani nepřipouštíme!

Děkujeme za rozhovor.