BK MLADÁ BOLESLAV

Souboj o šest bodů! Bruslaři mají možnost přeskočit v tabulce Piráty

24. 11. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - První polovina základní části Tipsport extraligy se pomalu, ale jistě blíží do svého finiše. V pátek 25. listopadu bude na programu už čtyřiadvacáté kolo české nejvyšší soutěže, v rámci jehož čeká Mladou Boleslav důležité utkání na ledě Pirátů Chomutov. „Doufám, že to toho kopneme a z Chomutova přivezeme nějaké body,“ přeje si útočník Lukáš Pabiška. Začínáme v 17:30!

Útok za jedna, v brankovišti to ale soupeři skřípe

Severočeši jsou velmi ofenzivně laděným týmem, více vstřelených gólů než parta Vladimíra Růžičky mají na svém kontě už jen suverénní týmy Třince a Komety. Jako skvělá investice se ukazuje být letní příchod velezkušeného Ivana Humla, bývalá opora finského Oulu má na svém kontě už 12 vstřelených gólů a spolu s dalším veteránem Michalem Vondrkou řídí útočné nájezdy Pirátů. Vondrka je s 25 kanadskými body čtvrtým nejproduktivnějším hráčem ligy!

Směrem dozadu už to taková sláva není, Chomutovští mají problémy především v modrém půlměsíci. Piráti v létě ulovili velkou rybu v podobě bývalého slovenského reprezentanta Jána Laca, ten ale zatím rozhodně nezáří a jeho úspěšnost zákroků klesla hluboko pod devadesátiprocentní hranici. Jeho náhradníci Strmeň a Král na tom ale nejsou o moc lépe, a tak Laco navzdory nepříliš dobré formě odchytal naprostou většinu odehraných zápasů.

Suma sumárum, Severočechům momentálně patří šestá příčka v extraligovém peletonu, osmí Bruslaři na svého pátečního soupeře ztrácejí jediný bod. Dá se tak očekávat bitva jako řemen! Svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka se s Chomutovem už v této sezóně jednou střetli, a to na domácím ledě pouhé dva dny po ostudné porážce 0:9 na Spartě. Boleslavští ukázali charakter a ve třetí třetině otočili stav ve svůj prospěch, tým z města automobilů se tak mohl radovat z výhry 4:2. Jak dopadne odveta na pirátském ledě?

Sestavy z posledního kola

Piráti Chomutov: Laco – Kudělka, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Mrázek, Chalupa – Tomica, Huml, Vondrka – Poletín, Kämpf, Koblasa – Skokan, Račuk, Hřebejk – Lauko, Šťovíček, Hlava.

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Hanzlík, Kurka – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Urban, Lenc – Látal, Vampola, Fronk – Pospíšil, Klepiš, Pabiška.

Statistiky

SD Arena | 25.11.2016 17:30

Piráti Chomutov 24. kolo BK Mladá Boleslav
6. místo, 35 bodů umístění 8. místo, 34 bodů
73:71 skóre 59:68
4:0 (Vítkovice) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín)
1:5 (Třinec) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 4
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
27,16 % využití přesilových her 14,29 %
22 góly v přesilových hrách 15
0 góly v oslabeních 1
Michal Vondrka, 25 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 18 bodů
Ivan Huml, Michal Poletín, oba 12 branek nejlepší střelec Tomáš Hyka, Radan Lenc
Petr Vampola, všichni 7 branek
Michal Vondrka, 15 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 11 asistencí
Juraj Valach, +8 nejlepší hráč v +/- Radan Lenc, +8
Štěpán Hřebejk, -9 nejhorší hráč v +/- Jakub Klepiš, -8
Ivan Huml, 38 minut nejtrestanější hráč Marek Trončinský, 47 minut
Juraj Valach, 82 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 94 bodů
Ján Laco 87,65 %
Jan Strmeň 88,24 %
Tomáš Král 86,60 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 92,20 %
Tuomas Tarkki 81,13 %
Ján Laco 2,99
Jan Strmeň 2,90
Tomáš Král 3,84
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,62
Tuomas Tarkki 5,66