BK MLADÁ BOLESLAV

Muž zápasu? Já ne, to spíš Tomáš Hyka, smál se šťastný Pavel Musil

28. 11. 2016
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Útočník Pavel Musil po zápase s Třincem zářil spokojeností. A měl proč! V duelu s Oceláři se prosadil hned dvakrát, finální skóre 5:4 otevíral i uzavíral. Tak trochu symbolicky v 6. a posléze v 60. minutě – a obě ty trefy stály za to! Nejprve se prosadil po parádním závozu puku v podání Tomáše Hyky a obzvlášť velkou vlnu emocí spustil rozhodující gól, který vsítil pouhých 13 sekund před koncem!

Přitom Pavel Musil to letos nemá zrovna snadné. Víc jak měsíc ho trápila zlomená ruka, do sestavy se vracel jen pomalu. „Naštěstí už jsem se z toho dostal a vážně doufám, že tímhle zraněním jsem si to na nějakou dobu vybral,“ věří čtyřiadvacetiletý Musil. A vzápětí už obrací na týmovou notu: „Snad nás tohle vítězství někam posune. Vyhrát nad prvním týmem tabulky, co víc by nás ještě mělo nakopnout. Potřebovali jsme si dokázat, že hokej hrát umíme, “ hlásí odhodlaně.

Na otázku, jaký je to pocit být mužem zápasu Musil zavtipkoval, že tím je rozhodně Tomáš Hyka, jeho parťák z útoku. „Je to výborný hráč, ten první gól mi připravil on. Dal jsem to teda až na podruhé, poprvé to nevyšlo. To se mu budu muset omluvit. Ještěže mi dal druhou šanci,“ smál se spokojeně.

Ale zpátky k vážnější notě. Bruslaře teď nečeká nic snadného. Doma se znovu objeví až za 14 dní, mezitím vyrazí do Liberce a Hradce. A to bude fuška. „Máme teď těžké soupeře, ale bereme to tak, že máme šanci ukázat, že hokej hrát umíme. A že tohle všechno bylo jen takové hloupé období,“ uzavírá Musil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav