BK MLADÁ BOLESLAV

Pátek přinese souboj tabulkových sousedů, přijíždí Olomouc

8. 12. 2016
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Souboj devátého s desátým, takové je extraligové menu ve městě automobilů pro páteční podvečer. Trápící se Bruslaři přivítají trápící se HC Olomouc. Mezi oběma celky je ale přeci jen rozdíl. Mora se může opřít o šestibodový zisk z posledních dvou kol, které nasbírala proti Kometě a Litvínovu. Bude právě tento fakt rozhodujícím faktorem, či snad zabere umístění Borise Žabky po bok Františka Výborného? Odpovědi na tyto otázky začneme odkrývat v pátek 9. prosince od tradičních 17:30.

Kohouti opět našli v listopadu ztracenou formu

BORIS ŽABKA
Bývalý obránce boleslavského klubu se od juniorky posouvá na pozici asistenta trenéra Výborného.

Hanáci prožili v soutěži velmi nepovedený jedenáctý měsíc, když ze sedmi odehraných utkání posbírali pouhé čtyři body za výhru nad Zlínem a porážku po samostatných nájezdech v Chomutově. Jenže následně přišlo prosincové vzedmutí formy. Jasnou výhru nad brněnskou Kometou poměrem 5:2 následovala demolice Litvínova 7:1. V dosavadním průběhu prosince tak už páteční soupeř zatížil své bodové konto více, než za celý předchozí měsíc a to navzdory tomu, že se utkal s celky z čela tabulky.

A čemu lze tento náhlý vzestup připsat? Zkušený olomoucký útočník František Skladaný má jasno. „Myslím, že všechno vychází z našeho přístupu. Z kabiny, kde každý věřil, že takovéto nějaké zápasy přijdou a jen tomu musíme jít naproti,“ zamýšlí se Skladaný. A právě na bojovném výkonu a týmovém pojetí hry budou chtít Kohouti určitě stavět i nyní.

Neuspokojivé výsledky odnesl Marian Jelínek

Ani Bruslaři si v předchozích týdnech nevedli o moc lépe. Boleslavští zatím marně čekají na sérii utkání, ve kterých by slavili opakovaný bodový zisk, který je posunul zpět do lepší poloviny tabulky. Ze dvou vyhraných střetnutí po sobě se naposledy mohli fanoušci středočeského klubu těšit na přelomu září a října.

Vše došlo tak daleko, že přetekl pohár trpělivosti a představenstvo boleslavského klubu se odhodlalo k odvolání nyní již bývalého asistenta trenéra Mariana Jelínka. Potřebný impuls má dodat a skloněné hlavy zpět pozvednout někdejší obránce Mladé Boleslavi Boris Žabka, jenž do té doby působil u juniorského mužstva. Žabka byl na hřišti znám svým plamenným projevem a výbušnou povahou. Právě tyto vlastnosti je zřejmě dle mínění předsedy představenstva Jana Plachého třeba v hráčích probudit. Přijďte se sami přesvědčit, jestli se dílo podaří a všechny body zůstanou doma, ve ŠKOENERGO Aréně.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Holub, Stříteský, Hanzlík, Kurka, Voráček, Štich, Trončinský – Jonák, Žejdl, Orsava – Klepiš, Vampola, Látal – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Urban.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, Matai, Galvas – Laš, Knotek, Skladaný – Holec, Mikúš J., Mikúš T. – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Burian, Herman, Fořt.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 9.12.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 28. kolo HC Olomouc
9. místo, 38 bodů umístění 10. místo, 34 bodů
67:79 skóre 63:68
5:1 (Zlín) nejvyšší výhra 7:1 (Litvínov)
0:9 (Sparta) nejvyšší prohra 0:4 (Třinec, Liberec)
4 utkání bez vstřeleného gólu 2
0 utkání bez inkasovaných gólů 2
14,78 % využití přesilových her 14,81 %
17 góly v přesilových hrách 16
1 góly v oslabeních 0
Tomáš Hyka, 22 bodů nejproduktivnější hráč Juraj Mikúš, 16 bodů
Tomáš Hyka, 9 branek nejlepší střelec Juraj Mikúš, 9 branek
Tomáš Hyka, 13 asistencí nejlepší nahrávač Marek Laš, 11 asistencí
Radan Lenc, +10 nejlepší hráč v +/- Jan Jaroměřský, +10
Jakub Klepiš, -8 nejhorší hráč v +/- Robin Staněk, -8
David Štich, 57 minut nejtrestanější hráč Petr Strapáč, 41 minut
Jan Hanzlík, 106 bodů Radegast index Jan Jaroměřský, 124 bodů
Jan Lukáš 92,24 %
Tuomas Tarkki 81,13 %
úspěšnost brankářů Branislav Konrád 90,91 %
Martin Falter 83,33 %
Jan Lukáš 2,60
Tuomas Tarkki 5,66
průměr inkasovaných gólů na zápas Branislav Konrád 2,21
Martin Falter 4,39