BK MLADÁ BOLESLAV

David Bernad: Hraj jednoduše, říkali mi před zápasem

4. 1. 2017
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Stabilně nastupuje za A-tým prvoligového ústeckého Slovanu. Teď byl ale odchovanec píseckého hokeje David Bernad (na snímku) povolán do Mladé Boleslavi a jeho první extraligový start si jistě bude pamatovat o to víc, že se rovnou stal vítězným. David do zápasu zasáhl až v samém závěru za rozhodnutého stavu 5:1 pro Boleslav s časem na ledě cca minutu a půl. Přesto po zápase neskrýval nadšení a děkoval za možnost prvního startu v extralize.

Davide, na ledě jste sice strávil velice málo času, ale přesto – jaký byl váš první start v extralize?

Když jsem dělal nějaký rozhovor před sezónou, tak se mě ptali, jaký mám cíl. A já jsem jim řekl, že bych se rád propracoval do A-týmu Boleslavi. Jsem rád, že se mi to částečně povedlo. Ale rozhodně z toho nechci dělat žádné závěry, je to první start, počítá se a já jsem rád za tu možnost a jsem spokojený.

Ten zápas nebyl dlouho úplně rozhodnutý. Přesto, nemrzlo vás, že jste na ledě nestrávil třeba více času?

Do zápasu nás šlo 8 obránců a byli jsme jasně domluvení, že pokud nepřijde nějaká šance, tak do zápasu nezasáhnu. Ta šance přišla až na konci a myslím si, že jsem udělal to, co mi bylo řečeno. Pokyny zněly jasně – co můžeme, tak shodit na bránu. Snažil jsem se plnit to, co mi Boris Žabka řekl. Jsem spokojený s tou šancí, kterou jsem dostal. A jsem rád, že máme tři body, to je paráda.

Pravidelně hrajete za A-tým v Ústí nad Labem. Jak se to vlastně událo, že se vám Boleslav ozvala?

My jsme hráli 28. prosince s Ústím na Kladně, kde jsme prohráli v prodloužení. Když jsem pak přišel domů, tak jsem měl zmeškaný hovor od Borise Žabky a od Davida Výborného. S tím jsem se pak spojil a druhý den ráno jsem se tady hlásil a od 29. prosince trénuju tady v Boleslavi. Událo se to všechno tak nějak rychle a upřímně jsem to ani nečekal. Byla teoretická domluva, že bych mohl jet i do Karlových Varů, ale nebyl jsem úplně stoprocentní, měl jsem nějaké zdravotní problémy, takže jsme to nechali až na leden a jsem za to rád.

Plnil jste v zápase stejnou úlohu, jako třeba v Ústí, za které stabilně nastupujete?

V Ústí už mám trochu větší důvěru trenérů, kteří po mě chtějí, abych trochu tvořil hru. Tady mi bylo řečeno, abych hrál jednoduše. A určitě ničím jiným než jednoduchostí se do toho nedostanu. Bylo to trochu něco jiného, taky je to o poznání rychlejší hokej, než první liga.

Boleslav zápas odehrála v retro dresech z 60. let, navíc zápas vysílala televize. Jak na vás působila ta slavnostní atmosféra úterního duelu?

Na mě to nijak extra nepůsobilo a snažil jsem se soustředit na sebe a abych, když tam půjdu, nic nezkazil. A jestli to bylo v televizi, nebo jestli to byl retro zápas, tak to se snažím nevnímat a snažím se soustředit se na sebe a svůj výkon. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Kluci to parádně odmakali.

Dá se výhledově předpokládat, že v Boleslavi budete působit i nadále?

To nezáleží úplně na mně, to záleží na trenérech. Teď se řeší, jestli pojedu ve středu hrát za Ústí, nebo jestli zůstanu tady. Samozřejmě bych byl rád, kdybych do toho mohl zasáhnout, ale budu rád za každou příležitost, kterou dostanu a budu se snažit tam nechat všechno pro manšaft.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav