BK MLADÁ BOLESLAV

David Bernad: Chci trenérům splatit důvěru

15. 1. 2017
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Jméno Davida Bernada se v Mladé Boleslavi skloňuje hlavně od dob, kdy s mladoboleslavskými juniory došel v sezoně 2014/2015 coby kapitán až do finále extraligy. Spíše drobnější obránce si snad i kvůli svým fyzickým parametrům musel na šanci v extralize chlapů počkat či spíše vydřít v prvoligovém Ústí nad Labem. V zápase s Libercem si připsal už svůj třetí start za A tým Bruslařů a znovu nasbíral i solidní ice time – a to třeba i v přesilovkách.

Zápas s Tygry ovšem pro Bruslaře dobře nedopadl. Nemile to opět zavánělo starým známým vzorcem: hodně šancí, spousta střel, ale žádný gól. „Páteční vítězství nad v tu chvíli prvním Třincem nás určitě nakoplo. Myslím si, že jsme s Libercem první třetinu odehráli dobře, stříleli jsme, měli pohyb. Bohužel se k nám nepřiklonilo štěstíčko, nespadlo nám to tam tak jako v pátek. Kdybychom se prosadili právě v té první třetině, mohlo to celé vypadat jinak,“ mohl Bernad už jen litovat.

Severočeši jsou přitom extrémně neoblíbeným soupeřem Mladé Boleslavi. Naposledy jej porazili před dvěma roky, tohle byla desátá výhra Liberce. „Vůbec jsme to neřešili. Je to mančaft jako každý jiný. Chtěli jsme podat stejný výkon jako v Třinci, myslím, že jsme mu ani nebyli tak daleko. Jenže se hraje na góly a tady jsme tentokrát bohužel selhali,“ krčil sympatický obránce smutně rameny.

Bernad sám může být ovšem momentálně spokojený. Konečně dostal šanci v extralize chlapů, jeho čas na ledě utěšeně narůstá. „Co se týče tohohle, jsem naprosto spokojený,“ pokyvoval souhlasně hlavou. „Oběma trenérům moc děkuju za důvěru, budu se ji snažit maximálně splatit, hrát týmově a dělat, co se po mě chce.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav