BK MLADÁ BOLESLAV

Byla to šťastná trefa, říká o svém prvním gólu v extralize Jiří Kurka

20. 1. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté přivítali v rámci 40. kola Tipsport extraligy rozjetý Hradec Králové. Až do začátku třetí třetiny to vypadalo nadějně a zdálo se, že by boleslavští Bruslaři mohli hradecké lvy zkrotit. I podle Jiřího Kurky (na snímku), obránce, který v tomto duelu zaznamenal svou druhou trefu v Tipsport extralize, z toho první v základní části, byl zlomovým okamžikem právě vstup do třetí části, kdy vstřelil Mountfield dvě branky v krátkém časovém sledu.

Mladá Boleslav nezačala utkání až tak špatně, na Hradec Králové vlétla a ačkoliv prohrávala, dokázala hned dvakrát vyrovnat. "Měli jsme možná trochu smůlu v koncovce. Navíc jsme také celý zápas soupeře jen dotahovali. Ve chvíli, kdy nám soupeř odskočil o dvě branky, to už bylo z našeho pohledu hodně těžké," mrzelo boleslavského odchovance, který už od dob, kdy působil v žákovských kategoriích, tradičně obléká dres s číslem 11.

Jak už naznačuje titulek tohoto článku, dvaadvacetiletý zadák Bruslařů zaznamenal druhou branku v Tipsport extralize, z toho první v základní části, jelikož ta předchozí byla v baráži. "Byl to trochu šťastný gól. Vystřelil jsem a nějak to tam doletělo. Gólman naštěstí neviděl díky Jakubu Orsavovi, který mu stínil. Hlavní podíl na tomto gólu má tedy hlavně on, protože takových střel jako byla tato bývá hodně, ale většinou na ně brankář vidí a puk chytne," usmíval se skromně Jiří Kurka.

Přesto však na někdejším vicemistru DHL Extraligy juniorů z roku 2015 bylo znát, že jej mrzí další těsně prohrané utkání. "Před zápasem jsme si říkali, že chceme udělat maximum pro to, abychom vyhráli nebo aspoň bodovali. Bohužel se ale nedaří. V zápasech bojujeme, mnohdy hrajeme se soupeřem i vyrovnaně, ale bohužel to nepřináší důležité ovoce v podobě bodů."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav