BK MLADÁ BOLESLAV

Mladší dorostenci výrazně pomohli středočeskému výběru k bronzu z MČR krajů

27. 1. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav, Jitka Čechová
M l. B o l. / O s t r a v a – Jak již bývá tradicí, boleslavský Bruslařský klub zanechal poměrně výraznou stopu na mládežnickém Mistrovství České republiky krajů. Tento výběr trénuje boleslavský kouč Jiří Zörkler, který nominoval i několik hokejistů z mladšího dorostu. Středočeskému kraji se na mistrovství dařilo, obsadil velice slušné 3. místo.

Mládežnický turnaj krajů se koná jednou za dva roky. Právě tehdy, když není olympiáda. Středočeskému týmu se v Ostravě-Porubě v termínu od 19. do 22. ledna 2017 dařilo. Mladí hokejisté v RT TORAX ARÉNĚ neprohráli za celý turnaj ani jeden zápas a do finále nepostoupili jen kvůli špatnému skóre – dvoubrankovému rozdílu. “Moc nám nepomohl starý bodový systém turnaje – za výhru se počítaly dva body, za remízu jeden,“ mrzelo v rozhovoru s šéfredaktorkou webu trenéra boleslavského staršího dorostu.

Ve finále se nakonec střetly Ústecký kraj a kraj Vysočina. Prvně jmenovaný neztratil ani bod a druhý jmenovaný měl stejně bodů jako Středočeši, ale jak již bylo zmíněno, lepší skóre. “V našem týmu bylo nakonec 17 hráčů a dva brankáři, protože onemocněli tři hráči, z toho shodou nešťastných náhod dva boleslavští – Maximilián Filip a Tomáš Dlask. Řekl bych, ale že po dlouhé době hráli boleslavští hráči ve středočeském mužstvu významnou roli. Výborně nám na turnaji zachytal Roman Krinwald. Podle nás měl na to, aby byl nejlepším brankářem turnaje, ale organizátoři ho nevyhlásili. Místo něj vybrali mladého Malíka z Moravskoslezského kraje, který jeden zápas ani nechytal a my jsme ho v dalším z brány vyhnali,“ vyzdvihl Jiří Zörkler svého svěřence v brankovišti.

Akce se účastnili hráči ročníku narození 2002 a zanechali na celorepublikovém měření sil výraznou stopu. “V první pětce jsme měli Jakuba Zajíčka s Michalem Simonem, ti patřili k nejlepším hráčům, co se kanadského bodování týče. Dále na turnaji byli další naši mladší dorostenci – Tomáš Holoubek, Jan Závora a Adam Bartoň,“ pochvaloval si boleslavský trenér.

Mistrovství České republiky v mezikrajském měření sil ale nebyli za středočeský výběr jen extraligoví hráči Mladé Boleslavi, ale i ti z jiných klubů. “Například z Kolína, Kladna, Velkých Popovic, Benátek nad Jizerou či Příbrami,“ doplňuje na závěr Jiří Zörkler, hlavní trenér středočeského mládežnického hokejového výběru.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav