BK MLADÁ BOLESLAV

Přesně tak jsme si to představovali, pochvaloval si Lukáš Žejdl

27. 1. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Takové klání se vidí jen párkrát za sezónu, 3 650 diváků, které přišly v pátek večer do ŠKOENERGO Arény však viděly vyrovnané klání s Kometou Brno, které rozhodl pouhý jeden gól právě z hole našeho pátečního respondenta Lukáše Žejdla (na snímku). Jak se boleslavský útočník dívá na prolomení nepříznivé bilance s Kometou Brno, na výkon brankáře Brandona Maxwella či na svou jedinou branku?

Utkání 42. kola Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Brnem bylo dlouho hodně vyrovnané a bezbrankové. Za začátku třetího dějství se však podařilo otevřít gólový účet Lukáši Žejdlovi, který využil chyby brněnských hráčů po jejich zakázaném uvolnění. "Klépa (Jakub Klepiš – pozn. red.) tam výborně vystihl jejich přihrávku na modré, dal mi to krásně před branku, kde jsem byl sám. Z takových pozic už se nesmím mýlit," byla znát na útočníkovi Bruslařského klubu úleva po tříbodovém zisku za jednogólovou výhru 1:0 v základní hrací době.

Hokejistům Mladé Boleslavi se po několika smolných duelech prohraných o gól podařilo dostat na svou stranu trochu štěstí a navíc porazit favorita. "Přiznávám, že náš hokej není moc líbivý, ale hlavní jsou pro nás tři body. Co se týče Komety, tak bych řekl, že na začátku sezóny hrála lépe než teď," dodal Lukáš Žejdl, který se v kabině Mladé Boleslavi zabydlel poté, co přišel v loňské sezóně z Třince nejprve na hostování, přičemž později podepsal v Bruslařském klubu i přestupovou smlouvu.