BK MLADÁ BOLESLAV

Brandon Maxwell: Musíme se soustředit sami na sebe

16. 2. 2017
Autor: Jitka Čechová
P l z e ň – Sympatie boleslavských fanoušků si pětadvacetiletý brankář Brandon Maxwell získal svými výkony i typicky zámořskou upřímností a otevřeností. V poslední době drží Bruslaře citelně nad vodou – stejně jako ve středečním zápase s Plzní, kdy Mladoboleslavští dlouho hájili hubené vedení 1:0. Závěr byl sice nakonec ještě pěkně dramatický a přispěl k němu i sám Maxwell, když se nadvakrát pokoušel trefit do soupeřovy prázdné branky.

Brandone, v Plzni jste vyhráli velmi důležitý zápas. Co k němu říct?

Myslím, že jsme odehráli velmi slušný zápas s dobrým výsledkem, na kterém se podílel celý tým. Kluci padali do střel, byli obětaví, já se taky snažil. (úsměv) Máme za sebou podle mě dobrou reprezentační přestávku, měli jsme týmové soustředění, které přineslo svoje ovoce. Na jednu stranu jsme potrénovali, na druhou si i odpočinuli. Věřím, že i díky tomu jsme zvládli vyhrát nad Plzní. A snad toho zvládneme ještě mnohem víc.

Porazili jste tabulkového souseda, rivala v boji o předkolo. Je ta výhra o to cennější?

Určitým způsobem samozřejmě ano, potřebujeme, aby týmy kolem nás ztrácely body. Na druhou stranu se nemůžeme tak docela dívat na to, s kým hrajeme. Prostě potřebujeme body z každého zápasu, do kterého jdeme.

Na konci třetí třetiny jste se očividně hodně snažil dát gól. Na druhý pokus se vám to dokonce povedlo, ale rozhodčí ho neuznal…

Jo, spoluhráč mi do toho sáhl rukou a teprve potom to spadlo do sítě. Omluvil se mi za to, takže to mu slouží ke cti. (smích) Říkal jsem mu, že by měl zvážit změnu kariéry a stát se chytačem v baseballu.

Byl byste teprve třetím brankářem v historii extraligy, kterému by byl připsán gól, víte to?

Abych byl upřímný, vyloženě jsem se o to nesnažil. Viděl jsem sice, že je na druhé straně prázdná branka, a že hráči jsou daleko za modrou čárou, ale šlo mi hlavně o to dostat puk co nejdál od sebe. A možná (zdůrazní) trefit branku.

Ale vypadalo to, že chcete skórovat…

Ale tak jo, chtěl jsem se trefit. Každý se chce trefit. Občas i brankář. (smích)

V Boleslavi jste se už nepochybně rozkoukal, na svém kontě máte už tři čistá konta, v Plzni vám jen těsně uteklo čtvrté. Taky fanoušci si vás očividně hodně oblíbili, na nedávné autogramiádě jste byl první, komu zmizely podpisové kartičky...

Jsem šťastný, že můžu hrát za Boleslav. Mám skvělé spoluhráče, trenéry i naprosto profesionální podmínky. Jsem hrozně rád za trenéra brankářů Radka Haase, spolupracuje se mi s ním skvěle. I fanoušci jsou výborní, přivítali mě hodně srdečně a já se jim to snažím vracet. Co se týče těch čistých kont, tak ty považuji za týmovou práci. V těch zápasech jsme odvedli dobrý výkon a nula byla vždy jen třešnička na dortu.

Je tu zásadní a pravděpodobně taky nejtěžší část sezony – konec základní části, který podle všeho určí, jestli klub bude sezonu hodnotit jako úspěšnou či neúspěšnou. Jaká je nálada v kabině?

Dobrá. Bojovná. Musíme se v prvé řadě soustředit sami na sebe, na svoje zápasy a co možná největší množství bodů. Pak se nebudeme muset bát nikoho jiného.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav