BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Nepokoj: Pokud chceme uspět, musíme hrát jeden za druhého

19. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Už druhou sezónu po sobě čeká starší dorostence Bruslařského klubu play-off. I tentokrát se v osmifinále střetnou s Kometou Brno. Loni to byli právě Bruslaři, již jako jediní dokázali porazit Brno v cestě za titulem, který nakonec Jihomoravané získali. I tentokrát vstupují Bruslaři do série jako outsider, ale začíná se od nuly a nic není nemožné. Svému týmu věří zkušený obránce Martin Nepokoj, který v Mladé Boleslavi působí už druhou sezónu. Loni sice moc prostoru v play-off nedostával, o to větší má však podle svých slov motivace pro tuto osmifinálovou sérii.

Martine, jak jste se na tak náročný víkend připravovali? Přece jen jste ještě včera odpoledne neměli jisté play-off...

Usilovně jsme se připravovali na to, že musíme za každou cenu vyhrát. Naším cílem byl postup do play-off. V pátek jsme to nakonec zvládli, i když nájezdy nám daly pořádně zabrat, protože došly až do 16. série. Musím ale říct, že nás parádně podržel Radek Haas. Jsme moc rádi, že se nám tedy podařilo dostat do play-off. V sobotu bylo na obou týmech znát, že jim o tolik nešlo. My jsme měli jisté play-off a Vsetín zase záchranu. Jsme samozřejmě rádi, že jsme oba poslední zápasy v nadstavbě zvládli.

Utkání se Vsetínem bylo hodně rozkouskované vinou až příliš častých vyloučení. Nemohlo vám to uškodit v tom smyslu, že jste v podstatě neměli takovou možnost dostat se do pořádného tempa a vstřelit třeba víc branek?

Oslabení nás rozhodně poznamenala. Vsetín neměl špatné přesilovky, nám naopak bohužel moc nešly. Naštěstí jsme ale v oslabení neinkasovali. Pravdou je, že kdyby se často nepřerušovalo, možná by nám to vyhovovalo víc.

Z čeho vzešlo podle vás to, že Vsetín zničehonic zhruba během jedné minuty vyrovnal? To musela být pořádná sprcha, že?

Trenér nás upozorňoval na to, že musíme přidat a nepolevit. Říkal, že pokud nezačneme hrát lépe, mohli bychom inkasovat. Bohužel se jeho slova potvrdila. Jsem rád, že jsme ale pak vstřelili ještě jeden gól a zápas nakonec zvládli. To nám pak pomohlo k tomu, abychom začali hrát o něco lépe.

Play-off jste zažil už loni, to jste také hráli proti Kometě Brno. Loni jste ale jako nezkušený hráč tolik nehrál. Jak se na to tedy těšíte, na vaše druhé play-off v kariéře?

Těším se na to moc. Už z loňska vím, že to bylo neskutečné. Výborná atmosféra, napětí... Bylo to přesně takové, jaké má play-off být. Doufám, že i letos si to užijeme a zároveň uděláme nějaký úspěch.

Stejně jako loni, i tentokrát vám tabulka přisoudila velice těžkého soupeře. Znovu budete čelit Kometě Brno, úřadujícímu mistrovi NOEN Extraligy staršího dorostu, druhému týmu v tabulce po nadstavbě. Z vlastní zkušenosti určitě dobře víte, že v Brně je velice těžké vyhrát. Jak se na to díváte z tohoto ohledu?

Brno bude bezesporu velice těžký soupeř. Na druhou stranu si myslím, že my dokážeme hrát s každým, ale musíme do toho dát maximum, bojovat a co nejvíc se snažit. Je to jenom na nás, jak se k tomu postavíme. Pokud chceme uspět, musíme se semknout a hrát jeden za druhého. Naším cílem je samozřejmě přejít přes jakéhokoliv soupeře.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav