BK MLADÁ BOLESLAV

Hráli jsme jako tým, těšilo po vítězství nad Kometou Lukáše Kučeru

24. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
B r n o – Málokdo to asi čekal, o to víc však taková překvapivá výhra potěší a povzbudí do další práce. Starší dorostenci se opět po roce představili v osmifinále play-off NOEN Extraligy staršího dorostu na ledě HC Kometa Brno. Loni Středočeši v Brně pokaždé těsně prohráli, tentokrát však hned v prvním utkání zvítězili 5:2. Bruslaři těžili zejména ze své efektivity. Hned tři kanadské body (1+2) zaznamenal i zatím nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi v play-off Lukáš Kučera.

V první třetině měli možná víc ze hry domácí, zejména Adam Gajarský, talent brněnského hokeje, měl několikrát na hokejce gól, jenže ani jednou se netrefil. Naopak Bruslaře poslal do vedení Hynek Havelka, následně Středočeši sice inkasovali, ale do šaten se šlo za smírného stavu 1:1. V dalších částech zápasu už ale Boleslavští svého soupeře přehrávali. “V první třetině jsme se možná zbytečně báli, měli ze soupeře respekt. Domácí postoupili do play-off ze druhého místa, zatímco my až z předposledního. Proto ten respekt. Potom jsme si ale dokázali, že na ně máme a přehráli jsme je týmovým výkonem,“ těšilo bezprostředně po utkání Lukáše Kučeru.

Z boleslavské střídačky byla po celý zápas cítit mnohem větší odhodlanost zvítězit než na straně soupeře. Přes celý stadion bylo slyšet povzbuzování hlavního trenéra Jiřího Zörklera i to, že si hráči na Kometu věří. “Ve druhé třetině jsme soupeři odskočili, to nám samozřejmě dodalo klid. Měli jsme hroznou radost z toho, že jsme nad tak silným týmem vedli,“ vysvětloval s úsměvem odchovanec pražských Letňan.

Starší dorostenci Mladé Boleslavi nakonec utkání dotáhli do vítězného konce. Ve třetí třetinu přidali hosté ještě jednu branku, přičemž domácí Kometa se už nezmohla ani na snížení. “Hráli jsme jako tým, bojovali jsme a šli si za svým cílem,“ měl jasno Lukáš Kučera.

Bruslaři si snad ani nemohli představovat lepší vstup do play-off. Loni na brněnském ledě Středočeši nedokázali ani jednou zvítězit, ačkoliv k tomu měli velice blízko. Hosty také výtečně podržel brankář Radek Haas. Syn trenéra brankářů v boleslavském klubu pochytal hned 38 střel a pouze dvakrát inkasoval. Jeho úspěšnost byla solidních 95 % a hned dvakrát mu pomohla tyč. Takový průběh utkání si snad představovali jen nejskalnější fanoušci Bruslařského klubu. “Je to fakt skvělé, ale nechceme to zakřiknout. Jedná se jen o jedno jediné vítězství, které nemusí nic znamenat. Radek Haas chytal velice dobře, věříme, že zítra mu znovu pomůžeme a tento výkon zopakujeme,“ prozradil sedmnáctiletý útočník, který přišel do Mladé Boleslavi teprve před touto sezónou.

Na utkání starších dorostenců se až do Brna přijel podívat také sportovní manažer mládeže Martin Vejvoda. Manažer po týmové večeři v brněnském hotelu Sharingham ocenil výkon boleslavských hráčů. “Bylo to bojovné a obětavé utkání, povedlo se nám dát góly. Naše vítězství je možná překvapivé, ale na druhou stranu zasloužené.“

Série však nejspíš nebude tak jednoduchá jako průběh prvního utkání. Na straně Komety Brno stojí obrovská hráčská kvalita podložená mnoha reprezentačními pozvánkami hokejistů Komety na nejrůznější akce mládežnických reprezentací. “Myslím si, že když budeme bojovat tak jako v pátek, že máme šanci vyhrát i v sobotu a zároveň samozřejmě věříme, že přes Brno postoupíme,“ prohlásil nakonec se zdravou dávkou sebevědomí Lukáš Kučera.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav