BK MLADÁ BOLESLAV

Příště musíme hrát důrazněji a méně chybovat, burcuje David Jirásek

25. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
B r n o – V sobotu večer to boleslavským starším dorostencům na ledě Komety Brno nevedlo tak jako o den dřív. Boleslavští prohrávali už po první třetině o tři góly, což v podstatě rozhodlo, že Kometa srovnala sérii na 1:1. Podle Davida Jiráska (na snímku) do toho musí dát Bruslaři v dalších zápasech víc.

Boleslavští doplatili na nepovedený začátek. Sice ani v pátek nebyl z jejich strany zrovna optimální, ale tehdy se dokázali i se štěstím gólově prosadit. “Možná jsme si mysleli, že to bude stejně jednoduché jako v pátek, což se bohužel nepotvrdilo. Ve třetí třetině už jsme k tomu sice přistupovali lépe, jenže to nestačilo,“ litoval sedmnáctiletý obránce Bruslařského klubu.

Mnozí si možná mysleli, že obdobně jako v pátek, i v sobotu Bruslaři ve druhé třetině podstatně zaberou. Jenže to jim Brňané nedovolili a navíc přidali ještě čtvrtou branku, což byl hosty nejspíš definitivně položilo na lopatky. “Oni se ujali brzo vedení, které už si pak zkušeně hlídali. Hráli s jistotou. Bohužel jsme na ně nestačili,“ mrzelo Davida Jiráska bezprostředně po zápase v brněnské DRFG Aréně.

Oproti pátečnímu zápasu prohrávali Boleslavští častěji například osobní souboje a především se jim nedařilo vstřelit góly. Na hráčích Mladé Boleslavi bylo sice vidět, že se snaží, jenže na posílenou Kometu jako by prostě nestačili. Brno nasadilo oproti pátku do utkání hráče, kteří jinak hrají stabilně za juniorku nebo dokonce seniorský hokej. Jednalo se o takové hráče jako Zábranský, Dostál, Novák či Plášek. “Kometa z nás po pátečním zápase získala respekt, což domácí vedlo k tomu, aby tým posílili o tyto hráče. Pro nás je dobrá vizitka, že jsme i letos Brno k tomuto kroku donutili,“ řekl klubovému webu hlavní trenér Mladé Boleslavi Jiří Zörkler.

Podle Davida Jiráska, jednoho z nejvytěžovanějších obránců staršího dorostu, musí Bruslaři příště víc zabrat. “Musíme do toho jít naplno a hlavně všichni. Nikdo nesmí polevovat, musíme se za tým co nejvíc obětovat. Máme sen, za kterým si jdeme,“ burcuje sedmnáctiletý bek.

Boleslavští starší dorostenci mají nyní dva dny na to, aby potrénovali a připravili se na Brňany, kteří přijedou do Mladé Boleslavi na další dva zápasy, které sehrají v úterý a ve středu ve ŠKOENERGO Aréně. “Určitě si k tomu v kabině ještě něco řekneme a probereme si naše chyby. Těch se chceme samozřejmě příště vyvarovat. Musíme zlepšit hru do těla a proměnit víc šancí, abychom donutili brankáře Dostála inkasovat,“ uzavírá David Jirásek.

Další zápasy osmifinále play off NOEN Extraligy staršího dorostu sehrají Boleslavští v úterý od 12:45 a ve středu od 17:00. Přijďte Bruslaře podpořit v boji s favoritem a týmem plných reprezentantů. Vstupné se samozřejmě neplatí.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav