BK MLADÁ BOLESLAV

Chceme se ještě vrátit do Brna, velí útočník Matěj Tóth

28. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Na boleslavských hráčích bylo znát po zápase zklamání. Bruslaři totiž nad Kometou vedli, ale udržet náskok nedokázali. Brňané zápas otočili, nastříleli góly a vyhráli podruhé za sebou. Boleslavští mají nůž na krku, pokud chtějí ještě hrát, musejí ve středu vyhrát. Už loni však Bruslaři ukázali, že se proti Kometě jen tak nedají a je dost možné, že série ve středu ještě neskončí. Podle útočníka Matěje Tótha, jenž strávil většinu sezóny v juniorce, potřebují Bruslaři zapracovat na chybách a soupeře předčít týmovým výkonem. Přijďte starší dorostence podpořit osobně ve středu od 17:00 do boleslavské ŠKOENERGO Arény. Vstupné se neplatí.

Matěji, vy jste vedli a vypadalo to z vaší strany nadějně, jenže Brno 17 sekund před koncem první třetiny vyrovnalo. To zamrzelo, co?

Mrzelo to opravdu hodně. Měli jsme v zápase hodně šancí, ale bohužel jsme nedali tolik gólů jako soupeř. Snad se nám bude ve středu dařit víc.

Druhá třetina se vám moc nepovedla, protože jste inkasovali, soupeř vám odskočil na větší rozdíl. S čím jste šli do třetí třetiny, ve které jste pořád měli naději na snížení?

Chtěli jsme alespoň vyrovnat. Jako tým jsme si hodně věřili. Bohužel jsme měli smůlu v koncovce. Taky jsme několikrát nešťastně inkasovat. Mě osobně to hodně mrzí.

V čase 57:14 Zdeněk Křížek snížil ještě na 3:5, vy jste potom dokonce hráli přesilovku a následně šest na čtyři bez brankáře. Ale hráči Komety už vás téměř do ničeho nepustili, že?

Kometa je velice dobré mužstvo, které umí jak výborně útočit, tak i výborně bránit. Nějaký gól jsme jim ještě mohli dát, jenže je to natolik zkušené mužstvo, že už si to pohlídalo. Když s nimi prohráváte o dva nebo tři góly, je to proti takovému týmu už velká ztráta.

V čem byla Kometa lepší než vy? Nebo proč vyhrála?

Myslím si, že soupeř nebyl lepší. Možná jsme ho ale dostali na koně tím, že jsme neproměnili některé naše šance. To byl asi hlavní faktor.

Brno vede v sérii už 2:1 na zápasy a ve středu večer může na vašem ledě sérii ukončit. Co uděláte pro to, abyste tomu zabránili?

Uděláme pro to maximum. Každý začneme od sebe, zamyslíme se nad tím, jak jsme hráli a zkusíme se ještě zlepšit. Pokud budeme hrát zase jako tým a obětavě, máme šanci uspět. Chceme se vrátit ještě do Brna.

Na zápas se za vámi přijel podívat a povzbudit vás mimo jiné trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar. Po utkání jste si ho ještě zavolali do kabiny a o něčem s ním mluvili. Co vám říkal?

Přišel nás osobně povzbudit. Řekl nám, že jsme neodehráli špatné utkání, ale bohužel v něm byly nějaké chyby. Říkal, abychom hráli dál, že nic není ztracené a nic není nemožné.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav