BK MLADÁ BOLESLAV

Zdeněk Křížek: Dali jsme do toho všechno, ale bohužel to nestačilo

1. 3. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavským starším dorostencům se osmifinálovou sérii s Kometou prodloužit nepodařilo. Bruslařům čtvrtý zápas v play-off moc nevyšel, ani jednou se v něm neprosadili. Za sérii s úřadujícím mistrem z Brna, příčinách neúspěchu ve vyřazovacích bojích či průběhem této sezóny se ohlédl kapitán Zdeněk Křížek (na snímku). Staršímu dorostu nyní končí sezóna, jež se dá označit jako povedená. Část hráčů se přesune od letní přípravy do juniorského týmu tak, jak tomu bývá zvykem.

Zdeňku, co jste si před zápasem říkali? Stále tady totiž byla možnost, že můžete vyhrát a sérii protáhnout…

Rozhodně jsme to nechtěli vzdát. Šli jsme do toho s tím, že to chceme dotáhnout ještě jednou do Brna a v rozhodujícím zápase zkusit Kometu porazit.

Nevstoupili jste do utkání až moc zatažení, s respektem a obav z toho, abyste nechybovali?

Obava z toho, abychom nepokazili začátek, tam byla. V úterý jsme totiž právě začátek nezvládli. Nechali jsme se bohužel zbytečně vyloučit, dostali jsme smolný gól z přesilovky, za chvíli druhý a potom už to bylo velice těžké.

Jak hodnotíte osmifinálovou sérii s Brnem?

Hodnotím ji kladně. Myslím si, že jsme tam nechali úplně všechno. Snažili jsme s nimi hrát vyrovnaně a těší nás to, že jsme Kometu alespoň jednou porazili.

Důležité asi bylo to, že se vám nepodařilo navázat na první utkání na ledě Brna, kdy jste soupeře předčili. Kometa potom výrazně zabrala, že?

Oni ten první zápas asi podcenili nebo nepočítali s naší silou. Možná to bylo tím, že nás neznali a nevěděli, co od nás čekat. V tom samém postavení jsme ale byli i my. Věřili jsme si na ně, šli jsme do toho s tím, že je porazíme. Oni pak ale výrazně přitvrdili a zlepšili se.

Proč se vám podle vás nepodařilo na domácím ledě sérii zdramatizovat víc? Podobně jako třeba loni, kdy jste tady hráli velice těsná utkání, diváci dokonce jednou sledovali prodloužení a dramatické nájezdy…

Bohužel jsme dělali hodně individuálních chyb, díky kterým jsme se bohužel v obou domácích zápasech de facto sami porazili.

Asi při vás stála ale i trochu smůla v tom ohledu, že i podruhé za sebou jste vyfasovali do play-off Kometu, že?

Smůla to možná byla. Na druhou stranu, v play-off už si nemůžete soupeře vybírat. Všechna mužstva jsou tam kvalitní.

Loni se ukázalo, že vás vyřadil mistr extraligy. Myslíte, že má Kometa i letos na to, aby získala titul?

Myslím si, že na to má, ale nebude to podle mě tak jednoznačné jako loni. Letos je podle mě víc týmů, které jsou srovnatelnější s Brnem.

Jak celkově hodnotíte sezónu, která vám právě skončila?

Hodnotím ji kladně. Sice tam byly chvíle, kdy jsme se trápili, ale nakonec to podle mě dopadlo dobře.

Jak vy osobně vnímáte to, že jste v uplynulých dvou sezónách hrál se starším dorostem play-off, ale ani jednou se vám nepodařilo postoupit dál než do osmifinále. Cítíte velkou hořkost?

Určitě to mrzí. Chtěli jsme za každou cenu postoupit přes první kolo. A myslím, že jsme pro to dělali fakt maximum, Kometa byla ale bohužel nad naše síly.

Děkujeme za rozhovor a gratulujeme k povedené sezóně.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav