BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Pospíšil: Musíme hrát stejně zodpovědně jako v prvním duelu

7. 3. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
C h o m u t o v – Boleslavští hokejisté se v SD aréně na okraji Chomutova postarali o první překvapení právě začínajícího play-off. V předkole šli do rychlého vedení, Tomáš Hyka zaznamenal dokonce hattrick. Chomutovští diváci, kteří začali zhruba v polovině zápasu odcházet hromadně ze stadionu, rozhodně neměli důvod k radosti. Boleslavští Piráty jednoznačně přehráli. To loňského Piráta, nyní v dresu Mladé Boleslavi, Tomáše Pospíšila těší (na fotografii vpravo). Bruslaři jsou si však vědomi toho, že o den později už to na stejném místě nemusí být tak jednoduché.

Hokejisty Mladé Boleslavi muselo utkání bavit. Hned v prvním dějství si otevřeli na ledě svého odvěkého rivala střelnici, což se jim mnohokrát v této sezóně nestalo. Tentokrát se však Středočeši s produktivitou rozhodně netrápili. „Vyšlo nám úplně všechno, hned jsme vedli 4:0. Měli jsme výborný vstup do utkání, od kterého se pak odvíjel další průběh,“ hodnotil Tomáš Pospíšil velkolepý úvod zápasu v podání Bruslařského klubu.

Hostující tým dostalo na koně proměněné trestné střílení v podání Tomáše Hyky, díky němuž vedla Mladá Boleslav již po 16 sekundách hry. „Důležitější byly ale hlavně ty další góly – zejména třetí a čtvrtý. Těmi jsme dostali Chomutov ještě víc dolů a potom už jsme si zápas víceméně hlídali.“

Právě pro Tomáše Pospíšila mohl být duel v lecčem pikantní. Boleslavský útočník sice nepamatuje letité přetahované obou celků v barážích (úspěšnější byl častěji Bruslařský klub), ale jelikož ještě loni působil v dresu Pirátů, má pro něj současná série předkola Generali play-off nejspíš specifický náboj. „Nevnímáme tu sérii nějak speciálně. Chceme postoupit dál a neřešíme, jestli je to Chomutov nebo někdo jiný,“ nedával znát nějaké subjektivní vnímání soupeře útočník čtvrté boleslavské formace.

Chomutovští Piráti si přitom na Mladou Boleslav tolik věřili a několikrát se nechali slyšet v médiích, že je pro ně středočeský tým a někdejší tradiční rival nejlepším možným soupeřem. "Uf, paráda,“ radoval se dokonce na oficiálním webu Chomutova Michal Poletín, když se dozvěděl, že mají Piráti hrát s Mladou Boleslaví. „Teprve se uvidí, jestli jsme pro Piráty nejlepší soupeř. My jsme samozřejmě ta jejich vyjádření četli, ale moc se tím nezabýváme. Do každého zápasu půjdeme s tím, že je chceme porazit,“ pravil s dávkou odhodlání Pospíšil.

Dá se však očekávat, že úterní odveta nabídne jinou podívanou a mnohem dramatičtější zápas. „Oni na nás asi hned vletí. My na to musíme být připravení a hrát stejně zodpovědně jako včera.“ I hlavní trenér František Výborný si uvědomuje, že v úterý nejspíš bude mít zápas trochu jiný průběh. „Bude to jiné utkání. Nás moc těší, že nám to tam proti Chomutovu konečně napadalo. V sezóně jsme se s nimi trápili, bylo to většinou jen o gól. Tentokrát nám to vyšlo, řekl bych, že jsme si to zasloužili. Máme ale teprve jeden bod ze tří. Čeká nás další utkání. Myslím si, že bude důraznější a vyhrocenější. Přibyde podle mě i víc taktiky. Záleží na tom, jak se na to připravíme a zda z brejků dáme góly,“ prozradil své vyhlídky na úterní duel uznávaný trenér, který má zkušeností z extraligového play-off na rozdávání.

Mnohé boleslavské fanoušky mohlo mrzet to, že nevyrazili s Fanklubem do Chomutova. V SD aréně jich bylo totiž jen něco přes 20. Bude pondělní výkon Mladé Boleslavi to, co přitáhne na úterní utkání více příznivců v zelených barvách na sever Čech? „Celkově jsem čekal, že v aréně bude víc lidí. Bylo tu poloprázdno. Díky tomu však byli naši fanoušci slyšet, za což jsme byli moc rádi. Věřím, že jich dnes dorazí ještě víc a pomůžou nám k další výhře,“ burcuje před dnešním zápasem, který se hraje od 17:30 v chomutovské SD aréně Tomáš Pospíšil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav