BK MLADÁ BOLESLAV

Je to zatím jen jedna výhra, říká autor hattricku Tomáš Hyka

6. 3. 2017
Autor: Jitka Čechová
C h o m u t o v – Do předkola s Piráty vstoupili Bruslaři na výbornou, na neoblíbeném ledě, kde se Středočechům spíš nedaří, zvítězili 7:1. Boleslavský odchovanec Tomáš Hyka ale po utkání krotil emoce a upozorňoval na fakt, že se jedná o teprve první krůček na ještě dlouhé cestě. Sám přitom mohl mít dvojitou radost, neboť si v úvodním střetnutí předkola připsal na své konto už druhý hattrick své dospělácké kariéry. A i tentokrát si schoval puk.

Tomáši, sotva začalo play-off a hned takový koncert. Chomutov jste v prvním zápase vyřídili celkem rychle...

Hodně nám pomohl hned ten první gól. To trestné střílení hodně určilo vývoj utkání. První třetinu jsme pak vyhráli 4:0 a to zlomí asi každého. Nevím, jestli můžu říct, že rezignovali, ale ono se pak hlavou do zdi buší těžko. Ale my musíme zůstat nohama na zemi. Je to pořád jenom jedna výhra a my potřebujeme tři. Dokud je mít nebudeme, tak tenhle zápas nic neznamená.

Ten nájezd přišel po pár vteřinách hry. Stačil jste si vůbec uvědomit, co se děje, a vymyslet co uděláte?

Chtěl jsem samozřejmě vystřelit, ale puk se mi trochu postavil. Do brány to pak šlo se štěstím od břevna.

S čím jste vlastně do zápasu s Chomutovem šli původně? Nejsem si jistá, že bylo v plánu takhle na soupeře vletět, většinou se volí spíš obranná taktika, ne?

Faktem je, že ano, chtěli jsme na ně vletět. Už nás štvalo, že jsme tady všechny zápasy prohráli rozdílem gólu nebo dvou, a přitom jsme byli vždycky lepší. Řekli jsme si, že nemá cenu na něco čekat. Ve druhém zápase se to budeme snažit zopakovat.

Na potvrzení svého hattricku jste si musel chvilku počkat, rozhodčí se rozhodl volat video. Byl jste si jistý, že to gól byl?

Dával jsem mu to mezi nohy, ale abych se přiznal, tak já sám jsem neviděl, jestli to gól byl nebo nebyl. Kluci na střídačce se ale radovali, tak jsem věřil, že bude štěstíčko na mojí straně. Jsem moc rád, že to vyšlo.

Je to pro vás o to sladší? Velké vítězství, hattrick...

Je to samozřejmě příjemné a hřeje to, nebudu lhát. Ale důležitější je určitě výhra týmu. Ten hattrick je tak nějak navíc a třeba se už příště povede někomu jinému. Nejlépe někomu od nás samozřejmě. (úsměv)

Oč těžší bude druhý duel téhle série?

Musíme zůstat u dobrého pohybu. My ty góly z brejku dáme, máme na to hráče. Prostě hrát stejně jako napoprvé a podržet Brandona, který samozřejmě jako vždycky skvěle podržel nás v poli. Prostě týmový výkon, který musíme zopakovat. Nesmíme se uspokojit, že jsme dnes vyhráli 7:1, když zítra to může skončit 1:0 pro ně. Bude to úplně jiný zápas a Chomutov bude taky určitě hrát úplně jinak.

Dovolím si vytáhnout takovou osobnější perličku – vaše přítelkyně je právě z Chomutova. Komu fandí?

Samozřejmě Boleslavi. Aspoň doufám. (smích)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav