BK MLADÁ BOLESLAV

Františka Hrdinku mrzí po zápase s Chomutovem neproměněné šance

9. 3. 2017
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Mladá Boleslav držela před čtvrtečním duelem v rukou dva postupové mečboly. Po odehrání třetího utkání předkola Generali play-off však v rukou drží pouze jediný. Piráti domácí tým zaskočili tím, co Bruslaři předváděli na ledě Chomutova v prvním a druhém duelu a vyškolili svěřence trenéra Výborného z produktivity. Obránce František Hrdinka (na snímku), kterého jsme po zápase vyzpovídali, však zbraně rozhodně neskládá, vždyť Boleslav může sérii ukončit doma hned následující den v pátek.

Bruslaři ve čtvrtečním duelu neudělali onen zmiňovaný poslední krok, tedy třetí výhru v sérii. „Poslední krok nebývá vždycky tím nejtěžším, my jsme na to byli připraveni,“ řekl po zápase Hrdinka. Mohlo se zdát, že do Mladé Boleslavi dorazil úplně jiný Chomutov, než proti kterému hráli Bruslaři úvodní dva duely na severozápadě Čech. „Začali hrát trochu víc do těla, asi jako my, kdy jsme hráli u nich. A dařilo se jim. Spadly jim tam dva slepený rychlý góly. To nás znejistělo.“

Boleslav na svého soupeře v první třetině vletěla, ale Chomutov její tlak ustál a byli to právě hosté, kteří během úvodní dvacetiminutovky nasázely za záda Brandona Maxwella tři branky. Druhá třetina byla o poznání vyrovnanější, ale i po ní si drželi hosté třígólový náskok, který navíc v poslední třetině ještě navýšili na konečných 1:5 z pohledu Boleslavi. „Když to bylo 4:1 nebo 5:1, tak jsme si z toho nic nedělali. Věděli jsme, že bude ještě další zápas. Nevykašlali jsme se na to,“ prohlásil po zápase rozhodně obránce s dvanáctkou na zádech.

Bruslaře čeká čtvrtý zápas hned následující den, tedy v pátek 10. března a zcela jistě budou potřebovat i skvělou atmosféru, kterou dokáží vytvořit domácí fandové! „Byla to paráda tady hrát, s takovými fanoušky je to určitě ještě lepší,“ řekl na konto fanoušků mladý bek.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav