BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme to v neděli urvat, chceme postoupit, burcuje Tomáš Voráček

11. 3. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté v pátečním utkání na ledě ŠKOENERGO Arény vedli 1:0, jenže náskok na svého soupeře nedokázali udržet. Bruslaře mohla mrzet zejména nepovedená druhá třetina, v níž hráli často v oslabení a navíc inkasovali pouhou jednu sekundu před koncem druhé dvacetiminutovky. I obránce Tomáš Voráček (na snímku) přiznal, že klíčová byla druhá třetina. Prohra ho očividně značně mrzela.

„Naším cílem bylo na ně vlétnout hned od začátku a dostat se do vedení, což se nám podařilo. Bohužel pak ale vyrovnali. A hlavně chyba na konci druhé třetiny, po které se Chomutov dostal do vedení, nás hodně mrzí. Ve druhé třetině jsme pak nějakým způsobem vypadli ze hry, nejspíš vlivem častých vyloučení, a soupeř toho využil,“ litoval Tomáš Voráček.

Zvlášť inkasovaný gól sekundu před koncem druhé třetiny musel Bruslaře hodně štvát. Alespoň hlavní trenér František Výborný označil tuto situaci na tiskové konferenci za velikou chybu hráčů, kteří právě byli na ledě. „Hráči, kteří zrovna byli na ledě, mají za toto obrovskou zodpovědnost. Mysleli si, že ze středního pásma už nestihne Chomutov dát za šest sekund gól, tak nebyli tolik důrazní. Jenže sami jsme viděli, že za šest sekund v hokeji není nic nemožné a že z toho byl nakonec rozhodující gól,“ bylo znát na trenérovi Výborném to, jak jej takové selhání svěřenců mrzelo. Tomáš Voráček ho doplnil: „Byla to chyba, ale snažili jsme se to hodit za hlavu, říkali jsme si, že máme ještě jednu třetinu před sebou. Chtěli jsme to samozřejmě urvat. Bohužel se nám ale nepodařilo vyrovnat.“

Loni jeden z nejlepších obránců Mladé Boleslavi Tomáš Voráček letos nedostává tolik prostoru jako loni. V pátek si však zahrál a znamenalo to pro něj první zápas v letošním play-off. „Není jednoduché dostat se do zápasu. Udělal jsem pro to maximum při tréninku. Trénink vám ale zápas nikdy nevynahradí, proto jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Bohužel mě ale mrzí, že jsme prohráli. Ty dva domácí zápasy musíme teď hodit za hlavu a v neděli to urvat. Samozřejmě chceme postoupit,“ burcuje Tomáš Voráček před nedělním pátým rozhodujícím zápasem předkola Generali play-off.

A co vy? Dorazíte se také podívat na poslední utkání v předkole a podpořit Bruslaře? V neděli se v chomutovské SD aréně začíná již v 15:30.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav