BK MLADÁ BOLESLAV

Potrestalo nás to víc než dost, ví jediný střelec Jakub Orsava

10. 3. 2017
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři nedokázali využít ani druhý domácí mečbol a o postupujícím týmu do čtvrtfinále se tak rozhodne v neděli na ledě Chomutova. Čtvrtý duel série předkola Generali play-off zhodnotil po utkání Jakub Orsava (na snímku), který v rozhovoru přiznal, že to po druhé inkasované brance byla veliká rána. „Nevyšlo to, je to 2:2 na zápasy a my jedeme do Chomutova,“ neskládá zbraně předčasně.

Bruslaři měli více ze hry v první třetině, svého soupeře mírně přestříleli, ale navíc byli ve střelbě úspěšnější, trefil se právě Jakub Orsava, který Laca nejprve vymíchal a poté překonal střelou ke vzdálenější tyči. „Myslím, že jsme hráli dobře a hlavně to, co jsme chtěli. První třetina se nám povedla,“ hodnotil po utkání rodák ze Šumperka.

Ve druhé třetině však soupeř zabral a Piráti Boleslav přestříleli vysoko 13:4, přitom navíc zaznamenali hned dva přesné zásahy. „Chybovali jsme a obzvlášť ten gól na 2:1. Tohle se nám prostě nemůže stávat, kór v play-off a v přesilovce. Potrestalo nás to víc než dost,“ smutnil po zápase forvard s dvaatřicítkou na dresu.

Bruslaře tak v neděli nečeká volný den, jak se možná mnozí domnívali, ale čeká je rozhodující pátý duel této série, který určí jednoho ze dvou čtvrtfinalistů. Připomeňme jen, že série mezi Vítkovicemi a Plzní je po pátečním duelu rovněž remízová a rozhodovat bude také až pátý duel hraný na ledě Vítkovic. Orsava však před nedělí burcuje: „V sobotu potrenénujeme, odpočineme si a pojedeme s chutí do Chomutova!“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav