BK MLADÁ BOLESLAV

Mládež má po deseti letech nového sekretáře. Černíka nahradil Škaloud

29. 4. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. - V dubnu došlo ke změně na pozici sekretáře mládeže a hlavního trenéra mladšího dorostu. Tomáš Černík se totiž rozhodl opustit klub a zamířil sbírat nové zkušenosti do Číny, kde bude trénovat mladé hráče do dvanácti let. Novým sekretářem byl jmenován Martin Škaloud, hlavním trenérem mladšího dorostu bude Lukáš Zörkler.

"Po deseti letech na pozici sekretáře klubu a čtrnácti letech trénování jsem chtěl učinit nějakou změnu," řekl v rozhovoru pro redakci dosavadní sekretář mládeže Tomáš Černík.

Pozice sekretáře mládeže obnáší administrativní práci. Sekretář má například na starosti komunikaci se svazem a ostatními kluby, zabývá se termíny utkání a sumarizuje výsledky všech kategorií.

"Zatím nemám rodinu, proto je tohle podle mě jedna z posledních šancí, jak vycestovat. Již od druhé poloviny dubna trénuji v Pekingu, kde mám na starosti kategorii U12," říká Černík, který o šanci vycestovat do Číny stál již několik měsíců. Jednání se ale nakonec protáhla, a tak už okolnosti nasvědčovaly tomu, že setrvá v Mladé Boleslavi.

Tomáš Černík je již v Číně.

Jenže nakonec přeci jen do čínské metropole odcestoval. Jak ale přiznává, o čínských hokejistech toho zatím moc neví. "O čínském hokeji toho zatím moc nevím, ale tamní hráči by měli být v dovednostech podobní jako ti čeští. Jen jim podle všeho chybí herní myšlení," myslí si Černík.

Proč vlastně extrenér extraligového mladšího dorostu odcestoval do tak neznámé hokejové destinace jako je Čína? "V roce 2022 se bude v Pekingu konat olympiáda. Číňané se tedy pokouší co nejvíce přiblížit hokejovým zemím. Do tohoto sportu investovali hodně peněz, staví nové stadiony a celkově chtějí tento sport pozvednout, říká Tomáš Černík, který bude nyní předávat zkušenosti čínským hráčům.

Toho nahradil na pozici sekretáře mládeže boleslavský trenér Martin Škaloud, jenž doposud působil jako trenér žáků a naposledy jako asistent trenéra u juniorky. Tam jej však nahradil Václav Pletka. Martin Škaloud se ale přesunul právě k mladšímu dorostu, kde bude asistovat hlavnímu trenérovi Lukáši Zörklerovi, který studuje licenci A.

"Nabídku dělat sekretáře jsem obdržel na začátku dubna. Oslovil mě předseda oddílu Milan Ficek. Definitivní dohoda pak padla v předposledním dubnovém týdnu," prozradil Martin Škaloud.

Pro trenéra boleslavské akademie se tedy jedná o podstatnou změnu. Dosud totiž trávil většinu času na ledě, nyní se však bude muset věnovat i administrativě. "Zvykám si za pochodu. Ale myslím, že to nebude problém," dodal nový sekretář mládeže.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav