BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Hyka odchází do týmu nováčka NHL Las Vegas

2. 6. 2017
Autor: Klub
M l. B o l. – Je to potvrzené, čtyřiadvacetiletý odchovanec BK Mladá Boleslav Tomáš Hyka podepsal roční kontrakt s týmem NHL Vegas Golden Knights. Potvrdil to hráčův agent i samotný klub na svých webových stránkách. Bruslařský klub Tomášovi gratuluje a drží pěsti. Všichni jeho zástupci – fanoušci nepochybně nevyjímaje – jsou hrdí na to, že další Bruslař bude hrát nejlepší hokejovou soutěž na světě, přičemž jde o vůbec prvního hráče, který do ní míří rovnou z Mladé Boleslavi.

Tomáš Hyka se narodil a vyrostl v Mladé Boleslavi, u jeho rané i pozdější hokejové kariéry stál jeho otec Tomáš Hyka starší, bývalý extraligový hráč Českých Budějovic či Slavie. Talentovaný bruslař s šikovnýma rukama a přesnou muškou už jednou v zámoří byl, v letech 2011-2013 hrál v juniorské lize QMJHL. V létě 2012 byl draftován týmem Los Angeles na 171. pozici. V sezoně 2013/14 nastupoval mladoboleslavský odchovanec za švédský Färjestad a sezonu dohrál v druholigovém Västeras. Pak se vrátil do Mladé Boleslavi.

V uplynulé sezoně extraligy si připsal v 53 zápasech včetně play-off 43 bodů za 21 branek a 22 asistencí. Debutoval také v reprezentaci, za kterou sehrál 16 utkání a zaznamenal čtyři body za tři branky a jednu asistenci. Na světovém šampionátu nastoupil ve třech duelech a nebodoval.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav