BK MLADÁ BOLESLAV

Další mladý brankář odchází na zkušenou, Radek Haas bude chytat ve Finsku

20. 7. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. - Nedlouho poté, co se vrátil ze své zámořské štace brankář Jan Růžička, odchází do zahraničí jiný talentovaný gólman a boleslavský odchovanec. Brankář Radek Haas (na snímku), syn zdejšího trenéra gólmanů, bude od nové sezóny chytat prestižní mládežnickou soutěž, v níž působí hráči do 18 let, za celek Ässät Pori.

V Bruslařském klubu dlouhodobě působí dobří gólmani. Důkazem toho je další odchovanec středočeského celku, který si zahraje v zahraničí. Brankář Radek Haas bude od nového ročníku chytat za tým Ässät Pori, který hraje nejvyšší soutěž v kategorii do 18 let.

V době, kdy se čím dál víc mluví o úpadku českého mládežnického hokeje a několik tuzemských soutěží je nesestupových, čímž může mezi týmy chybět konkurence a úroveň a hráčská kvalita, se tento krok nemusí jevit jako nečekaný. Brankář Radek Haas se na novou etapu svého života i hokejové kariéry očividně těší.

"Na nové angažmá se těším. Jdu tam zatím na rok, s tím, že pokud by se mi dařilo, měl bych šanci dostat se do jejich nejvyšší juniorské soutěže, ve které hrají starší hráči nad 18 let. A to je obrovská výzva. V Ässät Pori bych měl být jednička. Věřím, že dostanu co nejvíc prostoru," řekl redakci Radek Haas během brankářského soustředení pod hlavičkou ČSLH, které se konalo předposlední červencový týden v Třemošné.

Pozitivně vnímá nové angažmá Radka Haase i sportovní manažer mládeže Martin Vejvoda, který si přeje, aby se brankáři v zahraničí dařilo. "Radek dostal zajímavou nabídku z Finska a rozhodl se ji přijmout. Pro nás, jako klub, je to dobrá vizitka. A pro něj zase obrovská zkušenost. Přejeme mu, aby se jednalo o vydařené angažmá," řekl Vejvoda.

Sedmnáctiletý brankář má již poměrně bohaté zkušenosti z mládežnických hokejových reprezentací. Už v roce 2016 si poprvé zachytal v Mladé Boleslavi za juniorku, přičemž byl tehdy ještě mladší dorostenec. Uplynulý ročník pak strávil v kategorii staršího dorostu. Zde patřil k jedné z největších opor. Jeho úspěšnost přesahovala 90 % a zejména v play-off byl mnohdy vážným postrachem pro hokejisty brněnské Komety.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav