BK MLADÁ BOLESLAV

Po pěti měsících zažije Boleslav hokejový zápas. Přijede Znojmo

7. 8. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Poslední zápas, který Bruslaři doposud odehráli před vlastními fanoušky, se za povedený označit rozhodně nedal. Jednalo se o čtvrté utkání série s Chomutovem, jenž po zdařilém obratu nakonec slavil postup do čtvrtfinále. To už je ale minulostí, na dveře naopak pomaloučku klepe nové sezona. Vstup do přípravného období Středočeši úspěšně zvládli, když v Plzni zvítězili 4:1. Premiérovou brankou v novém působišti se blýskli Jakub Valský s Tomášem Knotkem, skórovat se podařilo i osmnáctiletému Oscaru Flynnovi. V úterý 8. srpna se svěřenci Patrika Augusty budou na tento výsledek snažit navázat, ve ŠKOENERGO Aréně přivítají Orly Znojmo. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00, tak rozhodně neváhejte a přijďte Bruslaře podpořit!

Znojmo bude v nadcházejícím ročníku sázet na dravé mládí

Svou nejlepší sezonu po přechodu do EBEL zažili Znojemští před dvěma lety, když po třetím místě v základní části ve vyřazovacích bojích dokráčeli až do finále. Na cestě do série o celkové vítězství si poradili s Dornbirnerem a Linzem, nakonec ale skončili těsně pod vrcholem, když v šesti duelech nestačili na Salzburk. Loni se Orlům na tento úspěch navázat nepodařilo, jejich výkony v základní části byly poněkud nevyrovnané a konečnou se pro ně stalo čtvrtfinále, kde 0:4 na zápasy podlehli rakouskému Klagenfurtu.

Přes letní pauzu prošel kádr Znojma velkou obměnou, po neuvěřitelných čtrnácti letech klub opustil veterán Peter Pucher, jenž bude nově působit v Moravských Budějovicích. Kromě něj vedení rozvázalo spolupráci ještě třeba s Teddym Da Costou, brankářem Nechvátalem, Martinem Podešvou či Michalem Vodným. Už v dubnu byl avizován odchod talentovaného obránce Libora Šuláka do finského Pelicans Lahti, vše ale nakonec může dopadnout jinak. Třiadvacetiletý rodák z Pelhřimova se totiž probojoval do reprezentace a zahrál si i na světovém šampionátu, kde svými výkony zaujal hned několik klubů NHL, z nichž si nakonec vybral Detroit Red Wings. V nováčkovském kempu se Šulák předvedl ve velmi dobrém světle, příští měsíc dostane další šanci a podle všeho také prostor v několika přípravných zápasech.

„Chceme do týmu přivést mladší, talentované a šikovné hráče. Rádi bychom s nimi pracovali a přizpůsobovali je naší filozofii, aby se nám kádr více stabilizoval. Dáme jim důvěru a umožníme rozvinout svůj potenciál, jako se to povedlo třeba v případě Libora Šuláka nebo dalších hráčů v minulosti. Vytvoříme tak kostru mužstva, kterou bude možné dál doplňovat,“ nechal se na konci loňské sezony slyšet sportovní manažer Rostislav Dočekal. Jeho plány se vydařily, hned v první květnový den Orli oznámili příchod pěti útočníků – jmenovitě se jednalo o Erika Němce z Vítkovic, chomutovské duo Adam Raška a Marek Račuk, Tomáše Gumana z Českých Budějovic a Radima Matuše, jenž loňský ročník strávil v Karlových Varech a Prostějově. Obranné řady vyztužili třeba Jan Pohl nebo osmatřicetiletý Pavel Skrbek, z řad Bruslařů pak Znojemští získali brankáře Tomáše Halásze. Své první přípravné utkání mají svěřenci Romana Šimíčka už za sebou, na rozdíl od Boleslavských ale nezačali vítězně, když poměrem 3:4 podlehli Vítkovicím. Dobré utkání odehrál třeba Erik Němec, který se proti svému bývalému klubu blýskl dvěma přesnými zásahy.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav