BK MLADÁ BOLESLAV

Daniel Marek: Chceme investovat větší částku do současného stadionu

3. 9. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M i c h a l o v i c e – Jedním z hlavních témat páteční předsezónní tiskové konference BK Mladá Boleslav, o němž se začalo hojně diskutovat na sociálních sítích, je otázka zimního stadionu v Mladé Boleslavi. Náměstek primátora Mgr. Daniel Marek (Nezávislí Středočeši) loni oznámil, že město najalo koordinátora, který se měl zabývat otázkou výstavby nového zimního stadionu. Na letošní tiskové konferenci však řekl, že město i představitelé klubu od této myšlenky upustili a magistrát se bude snažit výrazněji investovat do současného stadionu.

"Loni jsme najali koordinátora přípravy výstavby nového zimního stadionu a vypracovaly se tři studie s rozpočtem, který výrazně přesahoval částku půl miliardy korun. Do toho se na sociálních sítích začala bavit veřejnost, zejména naši fanoušci. Diskutovali o tom, jestli je lepší vybudovat nový stadion nebo zachovat tento současný, jak my někdy říkáme, rodinný. Diskuze nebyly jednoznačné, fanoušci byli možná rozdělení na dvě poloviny. Proto jsme se o tomto tématu začali bavit do hloubky," popisoval po tiskové konferenci náměstek mladoboleslavského primátora Mgr. Daniel Marek.

Vedení klubu a město vidí podle Marka v současné době jako tu správnou cestu větší investice do současného zimního stadionu tak, aby se zlepšil komfort jak pro hráče, tak i fanoušky. "Chtěli bychom investovat nějaké větší peníze do současného stadionu. Chceme, aby se fanoušci u nás cítili dobře. Máme nyní připraveny nějaké menší projekty spíš směrem k hráčům a mládežníkům, jak pro ně zlepšit prostředí. Budeme se také v rámci města bavit o tom, jak najít nějakou větší částku, to už se bavíme o desítkách milionů korun, abychom dokázali zimní stadion zkapacitnit," dodal dlouholetý komunální politik, který byl do mladoboleslavského zastupitelstva zvolen za TOP 09. Působí také jako náměstek primátora a radní.

Mgr. Daniel Marek je členem představenstva klubu za minoritního vlastníka klubu, kterým je právě statutární město Mladá Boleslav.

Kompletní videorozhovor natočený pro klubový YouTube kanál si můžete poslechnout níže: