BK MLADÁ BOLESLAV

Překvapení! Petr Holík oblékne dres BK Mladá Boleslav

27. 9. 2017
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. – Zhruba před týdnem oznámil agent Petra Holíka, že ruský Čerepovec (KHL) s pětadvacetiletým útočníkem, který hraje v plánech reprezentačního kouče Josefa Jandače důležitou roli, nadále nepočítá. Rodák a odchovanec Zlína zprvu hlásal, že by rád znovu do zahraničí, nakonec je tu ale překvapení – Holík se dává do služeb Bruslařského klubu. Podepsal dlouholetý kontrakt. Ještě dnes se můžete těšit na rozhovor s Petrem Holíkem!

„Petr Holík je herně výjimečná persona. Jeho příchod pro nás představuje aktuální podporu i velkou investici do budoucna,“ říká k příchodu sportovní manažer Luděk Bukač. „Hrajeme slušně, ale hokejistu jeho typu potřebujete vždycky. Věříme, že nám výrazně pomůže například v přesilovkách.“

Profil

Petr Holík je odchovancem Zlína, kde také strávil drtivou část své hokejové kariéry. Za A tým nastoupil poprvé v sezoně v 2010/2011 a stačil tehdy odehrát 43 zápasů včetně play-off. O dvě sezony později vybojoval se Zlínem titul vicemistra, o další ročník později si potom sáhl na mistrovský pohár. Za chlapy nakonec odehrál v týmu Ševců sedm sezon. Po sezoně 2016/2017 se rozhodl vyzkoušet něco nového a využil nabídku z KHL – za Čerepovec odehrál deset zápasů, vstřelil jednu branku a na dvě přihrál.

Velmi výrazně se Holík zapsal také do českého národního týmu, v němž se s železnou pravidelností objevuje každou sezonu.

Statistiky

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav