BK MLADÁ BOLESLAV

Na ledě Chomutova bychom rádi minimálně jednou vyhráli, odhalil boleslavské plány Tomáš Nouza

26. 3. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Včera předvedl perfektní samostatný nájezd s ještě lepším zakončením, dnes si připsal několik zajímavých šancí a také přihrávek. Kdo? Řeč je o Tomáši Nouzovi, pětadvacetiletém útočníkovi, který vzdor svému věku obléká dres Mladé Boleslavi ze všech současných hráčů nejdéle. V našem krátkém rozhovoru se mluvilo hlavně o probíhajícím finále, řeč ale přišla i na loňský ročník: „Letos dáváme do hry i srdce a to je důležité,“ usmívá se.

Tomáši, Boleslav vstoupila domácími zápasy do finále první hokejové ligy vítězně. Co podle Vás tyto dva duely ukázaly?

Určitě ukázaly to, s čím jsme počítali – Chomutov je silný soupeř. Každopádně my jsme splnili svůj dílčí cíl, se kterým jsme do finále šli, vyhráli jsme první dva domácí zápasy.

Včerejší utkání jste vlastně rozhodl Vy a Jakub Šindel, když jste proměnili samostatné nájezdy. Vy osobně jste předvedl krásný blafák, bylo to nějak připravené?

Bylo to připravené, už jsem něco takového letos asi dvakrát udělal a také to zkouším často na trénincích. Nicméně penalty jsou i o štěstí, takovéhle kousky nerozhodují pokaždé.

Který z těch dvou zápasů pro Vás byl těžší? Včera jsme viděli pořádné drama, dnes zase více gólů…

Nejspíš ten první zápas byl obtížnější. Tam se šlo do prodloužení, potom nájezdů. A penalty jsou taková loterie, sázka na štěstí. Nicméně dneska to bylo také těžké, moc se nám nevyvedl vstup do utkání. O to důležitější bylo, že jsme dali první gól.

Myslíte, že je nějak znát ten jeden zápas navíc, který jste sehráli v semifinále s Brnem? Chomutov rozhodl už šestým utkáním…

Podle mě tohle nehraje žádnou roli. Každý tady jde za vítězstvím a jeden zápas o ničem nerozhoduje.

Každopádně samotný postup do finále a případná baráž – to je určitě velká motivace?

Samozřejmě! Všichni víme, jaký je cíl a za čím jdeme. A strašně se na to těšíme, kdyby to vyšlo.

Můžete srovnat loňský a letošní mančaft? V této sezoně je možná vidět více chuti…

Myslím si, že letos je to celkově lepší. Podařilo se vzít dost mladých kluků, loni tu byli takoví ti, jak se říkalo, drazí žoldáci a ti nedávali do hry takové to srdíčko… Letos do toho jdeme se srdcem všichni.

Série se přesouvá do Chomutova. Co očekáváte od tamějšího prostředí?

Tak z informací víme, že je vyprodáno a publikum má Chomutov podle mého názoru skvělé. My tam jedeme hlavně s tím, že jeden zápas vyhrajeme. A nejlépe ten první…

Děkujeme za rozhovor!