BK MLADÁ BOLESLAV

Rozhodla naše oslabení, litoval dvougólový Tomáš Knotek

30. 11. 2017
Autor: Jitka Čechová
H r . K r á l o v é – Na ledě svého bývalého týmu se sice Tomáš Knotek vyšvihl dvěma góly, jak sám říká, radost z toho měl ale pramalou. Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli s hradeckým Mountfieldem 2:4 a byť několikrát sahali po slibnějším výsledku, nakonec se museli spokojit s málem.

Tomáši, naději na lepší výsledek jste drželi dlouho – i díky vašim dvěma brankám. Vypadá to, že se vám na bývalém domácím kluzišti dařilo.

Mně osobně asi jo, když to vezmeme individuálně. Jsem po nějakých zraněních a konečně se cítím dobře. Ale nevedlo to ke třem bodům, takže ta spokojenost je minimální.

Byla vaše motivace o něco větší než obvykle?

Nebudu lhát, určitě byla. Když hrajete proti bývalým spoluhráčům, vždycky chcete dát gól ještě o něco víc.

Co rozhodlo o té prohře? Protože za stavu 3:2 se zdálo, že byste Hradec mohli dostat na lopatky. Jenže ve třetí třetině jste nedokázali navázat na to, co jste hráli na konci té druhé…

Myslím, že rozhodly přesilovky, respektive naše oslabení, která jsme špatně ubránili. Dva góly dali v početní převaze, další z tlaku, který těsně po vypršení přesilovky ještě měli… Je to škoda. Myslím, že na nějaký bodový zisk jsme měli, ale bohužel to nedopadlo.

U obou přesilovkových gólů Hradce byl Jaroslav Bednář. Speciálně vy asi víte, jak těžké je tyhle momenty bránit…

Je to tak, vím to, ale bohužel jsem to nedokázal zužitkovat. Nikdo z nás. Připravovali jsme se na přesilovky Hradce, ale stejně nás dvakrát dostali.

Jak se vám hraje pod novým trenérem?

Hraje se mi dobře. Hrajeme hodně, je nás momentálně málo. Lepíme to, jak se dá. Trenér Kýhos je tu nějaký pátý zápas, zvedli jsme se herně, tak ještě to ukázat výsledkově.

Tabulka kolem vás a pod vámi je hodně vyrovnaná, první šestka naopak začíná trochu utíkat. Co říct na tohle téma?

Že máte pravdu, je to obecně strašně vyrovnané. Potřebovali bychom udělat nějakou vítěznou šňůru a trochu se do toho dostat, ale bohužel se nám to úplně nedaří. Nejbližší úkol jsou tři body v Jihlavě, tam to prostě musíme zvládnout.

Děkujeme za rozhovor.