BK MLADÁ BOLESLAV

Stíhací jízda pokračuje! Boj o play-off přivádí Bruslaře do Zlína

22. 1. 2018
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Vůbec poprvé v této sezóně se Bruslaři mohou pochlubit sérií více než dvou výher v řadě. Po vítězstvích nad Jihlavou, Chomutovem a Brnem zabojují už o čtvrté po sobě jdoucí vítězství na ledě Aukro Beranů Zlín, tedy dalšího přímého konkurenta v boji o desítku. Přesunuté utkání 49. kola začne na Zimním stadionu Luďka Čajky v úterý 23. ledna, a to v 17:30.

Ač je sedmý, Zlín stále nemá předkolo jisté

Extraligová tabulka je mimořádně vyrovnaná, o čemž se pravidelně přesvědčují i Aukro Berani. Svěřencům Roberta Svobody momentálně patří sedmá příčka v tabulce, dvanáctý Liberec má ale jen o šest bodů méně. Právě proti Tygrům sehráli Zlínští svůj poslední zápas a tvrdě narazili, proti jinak trápícím se Severočechům prohráli vysoko 0:7. „Musím se omluvit našim fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli podpořit," lamentoval na pozápasové tiskové konferenci trenér Svoboda.

Výsledky ševců letos stojí a padají na dvou mužích: brankáři Liboru Kašíkovi a útočníkovi Robertsovi Bukartsovi. První jmenovaný zápas co zápas drží Aukro Berany ve hře, pyšní se skvělými statistikami a více zákroků než on (1186) letos nenasbíral žádný jiný extraligový gólman. Bukarts je zase největším tahounem jinak paběrkující zlínské ofenzívy, lotyšský reprezentant je nejlepším střelcem i nahrávačem týmu a je nejlepší i ve statistice +/-.

Proti Beranům zatím Boleslavští pokaždé bodovali

Dá se říct, že Zlín letos patří k oblíbeným soupeřům boleslavského mužstva. Nejprve před zraky televizních kamer Bruslaři doma přehráli Valachy 4:1 a krátce po nástupu Vladimíra Kýhose na post trenéra tým z města automobilů uspěl na zlínské půdě jasně 6:1. I v dobách velké herní krize Bruslaři proti ševcům urvali alespoň bod, když smazali manko 0:2 a nakonec padli až po nájezdech. „Je to jasně dané, musíme sbírat body. Pokud se chceme dostat do desítky, nic jiného neexistuje!" burcuje před čtyřhodinovou štrekou útočník Dominik Pacovský.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), P. Musil, Martin Procházka – Pacovský, P. Holík, Lenc (A) – P. Kousal, Urban, Pabiška.

Aukro Berani Zlín: Kašík (37. Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Padrnos, Řezníček, Valenta – Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts – Okál, Honejsek, O. Veselý (C) – Kubiš (A), P. Sedláček, Klhůfek – Fryšara, Popelka, Illo.

Statistiky

Zimní stadion Luďka Čajky | 23.1.2018 17:30

Aukro Berani Zlín 49. kolo BK Mladá Boleslav
7. místo, 60 bodů umístění 11. místo, 55 bodů
93:111 skóre 94:108
4:0 (Třinec) nejvyšší výhra 6:1 (Zlín)
0:7 (Liberec) nejvyšší prohra 1:7 (Vítkovice)
5 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
15,57 % využití přesilových her 17,54 %
26 góly v přesilových hrách 30
2 góly v oslabeních 3
Roberts Bukarts, 36 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Orsava, 25 bodů
Roberts Bukarts, 17 branek nejlepší střelec Jakub Orsava, 17 branek
Roberts Bukarts, 19 asistencí nejlepší nahrávač Oldrich Kotvan, 17 asistencí
Roberts Bukarts, +13 nejlepší hráč v +/- Dominik Pacovský, +5
Ondřej Veselý, -14 nejhorší hráč v +/- Vladimír Eminger, -9
Ondřej Veselý, 45 minut nejtrestanější hráč Jakub Orsava, 57 minut
Jakub Ferenc, 70 bodů Radegast index David Němeček, 97 bodů
Libor Kašík 92,44 %
Tomáš Štůrala 85,29 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 92,27 %
Brandon Maxwell 92,22 %
Libor Kašík 2,40
Tomáš Štůrala 5,04
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,36
Brandon Maxwell 2,35
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav