BK MLADÁ BOLESLAV

Obranné řady Bruslařů rozšíří Richard Nedomlel

31. 1. 2018
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav hlásí v posledním možném přestupovém dni pravděpodobně poslední nové jméno svém týmu. Ze Sparty Praha do města automobilů míří čtyřiadvacetiletý obránce Richard Nedomlel. Hostovat by tu měl do konce této sezony.

„Potřebovali jsme ještě rozšířit obranné řady,“ zdůvodňuje příchod Nedomlela sportovní manažer Bruslařů Jaromír Látal. „Richard je defenzivní a velice důrazný typ obránce s výbornými tělesnými parametry,“ dodává.

Profil

Třiadvacetiletý zadák je pověstný svou důraznou hrou, nebojí se bitek a dokáže být týmu mimořádně prospěšný. Poprvé se začal prosazovat ve starším dorostu Slavie Praha, kde udělal své první hokejové krůčky. Do juniorky ovšem nenastoupil, jelikož se v pouhých sedmnácti letech rozhodl zkusit své štěstí v zámoří.

Nejprve zamířil do Swift Current Broncos, který si ho v prestižním CHL Import Draftu vybral na třicáté první pozici. V kanadském juniorském klubu strávil tři sezony a dokázal se vypracovat v jednu z opor týmu. Při poslední sezoně dokonce plnil funkci asistenta kapitána, s týmem vypadl ve čtvrtfinále play off.

Do dalšího ročníku se hlásil u Grand Rapids Griffins hrající AHL. V záložním klubu Detroitu Red Wings, jenž ho v roce 2011 draftoval na 175. pozici, ovšem odehrál pouze tři utkání, podstatnou část sezony strávil v týmu severní divize ECHL Toledo Walleye. V týmu si mimo jiné zahrál s Martinem Frkem.

Urostlého obránce na začátku roku 2016 získalo z Detroitu mužstvo St. Louis. Startu v nejslavnější hokejové soutěži se nedočkal ani v dalším americkém týmu, vedení ho poslalo na farmu do Chicago Wolves. Zde odehrál Nedomlel pouze dvanáct utkání a na konci června své angažmá v St. Louis ukončil. Před sezonou 2016/2017 podepsal smlouvu se Spartou, za kterou ve své první sezoně nastoupil do 42 zápasů. Letos odehrál 34 zápasů s bilancí 0:2.

Statistiky