BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda posledního duelu, ale užil jsem si to, řekl Lukáš Žejdl o All-Star Cupu

18. 2. 2018
Autor: Kateřina Kundertová
B r a t i s l a v a - Nejdelší reprezentační přestávka přinesla novinku na evropská kluziště a tentokrát na led Slovanu Bratislava. Na turnaji All-Star Cup 2018 se střetly čtyři celky složené z české a slovenské extraligy, nejvyšší německé soutěže a mezinárodní EBEL. Český výběr pod vedením Vladimíra Vůjtka obsadil druhé místo za pořádajícím týmem Slovenska.

Na jednodenním turnaji se utkaly všechny týmy každý s každým ve zkráceném zápase, který byl dělený na poločasy o patnácti minutách hrubého času. Mužstva hrála ve třech plus gólman, takže nebyla nouze o šance. „Bylo to zpestření hokejové sezóny, když je teď pauza. Užili jsme si to. Škoda posledního zápasu,“ upozornil Lukáš Žejdl. Výběry české a slovenské nejvyšší soutěže se totiž v posledním duelu dne utkaly o prvenství na turnaji, které nakonec získali domácí.

Hlavní trenér musel složit tým z celé extraligy, tudíž měli všichni účastníci nejvyšší tuzemské soutěže na mezinárodním turnaji zastoupení jednoho hráče. Z Mladé Boleslavi měl původně jet Jakub Orsava, jenž se ale nešťastně zranil. „Já jsem to věděl asi pět nebo šest dní před turnajem. Byli jsme na soustředí a Kubovi se stalo něco se zády, má je trošku seklý. Trenéři sáhli po mně,“ vyprávěl.

Do Bratislavy se sjeli hráči převážně ze střední Evropy, avšak i český tým měl několik cizinců. „My jsme měli v týmu Kanaďana Flemminga z Chomutova a De la Rose z Jihlavy. Kluci se znají a jsou propojení, takže alespoň vidí známé z hokejové branže,“ hledal pozitiva a přiblížil další plány po oficiálním ukončení, „máme večírek, takže všichni pokecáme pohromadě.“

Jak už bylo zmíněno, mužstva nastupovala ve třech proti třem, jako je zvykem v prodlouženích, na Zimním stadionu Ondreje Nepely se však hrálo dvakrát patnáct minut. „Ze začátku to bylo v pohodě, protože to všichni brali jako exhibici, ale v závěru jsem hráli o první místo, tak už to bylo vyhrocenější a trochu více se bruslilo. Čas ubíhal rychle, takže se to dalo,“ neshledal žádné problémy.

Během turnaje hvězd padlo celkem 62 gólů, které bavily zaplněnou domovskou arénu slovenského účastníka KHL. „Řekl bych tomu předvánoční srandamač. Na druhou stranu jsme viděli nádherné akce, takže to bylo spíše o umění než bruslení. Přeci jenom se v soutěži hraje ve třech proti třem důrazněji,“ uvedl Lukáš Žejdl.

Převážně v prvním zápase chtěli hrát Češi na krásu, což se jim ale nevyplatilo, protože prohráli 3:5 s výběrem EBEL. „Trenér Vůjtek nám to říkal, že jsme pořád hračičkové a dáváme si to, na čemž jsme vyhořeli v prvním zápase. Trochu nás to potopilo, takže jsme od druhého zápasu začali více střílet,“ prozradil útočník Bruslařů.

Jaké bude pokračování akce? „Já si myslím, jestli bude turnaj i příští rok, bude to zajímavé. Možná to udělají zase o nějaké reprezentační přestávce. Jen nevím, jestli mají všechny soutěže pauzu stejně. KDyž se na to seženou peníze, tak se to chytne,“ vylíčil.

Stejně jako Praha i Bratislava nabízí spoustu krásných výhledů a historických památek. Hráči však měli nabitý program, takže na kulturu nezbyl čas. „Nic jsem neviděl, den před turnajem jsem přijel večer s přítelkyní, protože jsme měli sraz. Jenom jsme si zašli na večeři, v baru pokecali s klukama a zase šli spát,“ přiblížil.

Turnaj začínal ve 13 hodin a skončil před osmou hodinou večerní, mezitím se odehrálo šest zápasů a týmy absolvovaly dva slavnostní ceremoniály. „Od rána jsme na nohou, ještě jsem ani pořádně nejedl, takže už se těším, až se pořádně najím. Zápasy šly strašně rychle za sebou, takže až teď máme večeři. Dáme si nějakou sklenku a zítra zase domů. Už se těším do Prahy do své postele,“ uzavřel Lukáš Žejdl.

Brankáři: Miroslav Svoboda (HC Škoda Plzeň) a Libor Kašík (Aukro Berani Zlín).

Obránci: Erik de la Rose (HC Dukla Jihlava), Marek Hrbas (HC Vítkovice), Brett Flemming (Piráti Chomutov) a Martin Vyrůbalík (HC Olomouc).

Útočníci: Martin Hanzl (HC Litvínov), Martin Nečas (HC Kometa Brno), Lukáš Pech (HC Sparta Praha), Jaroslav Bednář (HK Hradec Králové), David Tomášek (HC Dynamo Pardubice), Dominik Lakatoš (Bili Tygri Liberec), Lukáš Žejdl (BK Mladá Boleslav) a Jiří Polanský (HC Oceláři Třinec).

Trenéři: Vladimír Vůjtek a Viktor Ujčík. (Generální manažer: Petr Nedvěd.)

VÝSLEDKY TELH:

EBEL – TELH 5:3 (2:3)
Branky: 2. Broda, 10. Broda, 22. Higgs, 23. DeSousa, 29. Morley – 6. Polanský, 15. Žejdl, 16. Bednář.

DEL – TELH 6:7 (2:4)
Branky: 3. Ziegler, 8. Uvira, 21. Loibl, 22. Umicevic, 24. Sullivan, 30. Lampl – 6. Pech, 9. Tomášek, 10. Bednář, 14. Tomášek, 17. Tomášek, 27. Bednář, 28. Pech.

TIPSPORT LIGA – TELH 4:4 (2:3)
Branky: 1. Slovák, 14. Novotný, 21. Radivojevič, 27. Hohmann – 6. Bednář, 8. Žejdl, 15. Lakatoš, 18. Pech.

Výsledky a celkové statistiky naleznete zde.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav