BK MLADÁ BOLESLAV

B tým čeká utkání roku. V sobotu se doma postaví v odvetě Benešovu

23. 2. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Utkání o všechno. Přesně takové čeká boleslavský B tým v sobotu od 17 hodin na ledě ŠKOENERGO Arény, kdy přivítají v rámci odvety HC Lev Benešov. Boleslavští se budou v sérii hrané na dvě zápasy snažit o srovnání série a vynucení třetího rozhodujícího utkání. Na utkání je vstupné zdarma, v provozu budou světelné obrazovky a nejrůznější světelné efekty.

Boleslavský B tým zahájil čtvrtfinále play off ve čtvrtek na benešovském ledě, Bruslaři odehráli bezbrankovou první třetinu, jenže ve druhé zabrali domácí, vstřelili pět branek, a tím v podstatě rozhodli utkání. Bruslaři, ačkoliv nehráli tak špatně, nedokázali nepříznivé skóre zlomit. Nakonec tedy prohráli 1:7.

Vzájemné zápasy

V základní části se oba týmy utkaly dvakrát. Oba vzájemné sehrané zápasy mezi těmito týmy nabídly těsné výsledky. V prvním utkání v polovině října se hrálo na benešovském ledě. Po velmi špatné první třetině boleslavské béčko vyrovnalo hru, začalo dobře napadat a domácím se kupily nepřesnosti. Na rozdíl jedné branky snížil ve 29. minutě Michal Mareš, který prostřelil domácího Štěpánka 4:3. O dvě minuty později to bylo opět o dvě branky, když na 5:3 zvýšil blafákem do bekhendu Starec. Ve třetí třetině ještě Bruslaři duel zdramatizovali, na vyrovnání však nedosáhli. Prohráli tak 4:5.

V sobotu 13. ledna se proti Benešovu dařilo lépe B týmu Mladé Boleslavi. Ten v utkání ani jednou neprohrával a po poctivě odehraném duelu zdolal Benešov 4:3, a zvítězil tak po osmi prohrách v řadě.

První čtvrtfinálový zápas play off ovládl Benešov, když vyhrál 7:1. Mladá Boleslav měla problém zejména s proměňováním gólových šancí.

Sestava BK Mladá Boleslav z minulého utkání:

Kořínek (31.-40. Plíšek) – Kukla, Bartoš – Dinga, Marček – Řečínský, Bílek (A) – Trégl, Milan Ficek, Vaníček – Michal Ficek, Rovný, Kysela – Vondrlík (A), J. Protivný (C), M. Protivný – Vajsejtl

Sestava HC Lev Benešov z minulého utkání:

Štěpánek – Janáč, Kotýnek, Bursík, Fedoročko (A), Stejskal, Rittig, Korvas, Burian – Dušek, Karpov, Holeš, Holánek (C), Sládek, Kohout, Mrva, Polesný, Kaňka (A), Kočí, Formánek

V sobotním klání půjde skutečně o všechno, všechny fanoušky Bruslařského klubu zveme, aby se přišli na utkání podívat a podpořit hokejisty B týmu. Benešov chystá na utkání autobusový zájezd svých fanoušků, a bude tak potřeba každá hlasivka. Vstupné je zdarma.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav