BK MLADÁ BOLESLAV

Na Bruslaře čeká poslední venkovní zápas sezóny. Jedou do Jihlavy

17. 3. 2018
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Do konce sezóny zbývají mladoboleslavským hokejistům z A-týmu ještě dvě utkání, z nichž ten první bude též posledním zápasem hraným na ledě soupeře v sezóně. Zatímco Bruslaři už jen dohrávají sezónu, na HC Duklu Jihlava čeká vrchol sezóny a Boleslav pro ni bude přípravou na nevyzpytatelnou baráž. Utkání startuje na jihlavském Horáckém zimním stadionu v neděli 18. března od 16:00.

Vývoj play-out z pohledu soupeře

Jihlava v této sezóně platí krutou nováčkovskou daň, která spočívá v nutnosti svou nabytou extraligovou příslušnost obhajovat na konci první sezóny mezi nejlepšími kluby v republice v baráži. Proto nynější zápas bude sloužit pro domácí celek jako příprava na ni, na soutěž, se kterou má Boleslav z minulosti velice bohaté zkušenosti z pohledů vyzývatele i obhájce. Dukla si v příštích týdnech vyzkouší to druhé.

Na začátku play-out, které dává posledním dvěma týmům z dlouhodobé části extraligového ročníku možnost se prolínací soutěži vyhnout, měla Dukla velmi těžku pozici. Potřebovala pod sebe dostat buď Chomutov, nebo Boleslav, avšak k tomu by musela vybojovat v šesti zápasech buď o 11 bodů více než Piráti, nebo o 8 bodů více než Bruslaři. Teoretickou šanci na záchranu bez účasti v baráži sice horalové z Vysočiny měli, avšak dosažení takového cíle zůstalo pouze v rovině nízké pravděpodobnosti.

Tím spíš po prvním vzájemném zápase právě s Boleslaví, kde by v případě výhry mohli stáhnout náskok Bruslařů na pět bodů a Boleslavi nadělat mnoho starostí. Jenže Boleslav na domácím ledě nedala Jihlavě šanci a skvělým a produktivním výkonem v přesilovkách ve druhé třetině rozdrtila Duklu 5:1. Jihlava však nehodlala složit zbraně, jelikož Chomutov prohrál v Litvínově a ve druhém kole play-out je pak očekávali na svém ledě. Ani na Horáckém zimním stadionu nepředvedli Severočeši ideální výkon, a tak Jihlava brala tři body za výhru 3:1, přičemž Boleslav jí už téměř nenávratně utekla, ale náskok Pirátů stáhli na devět bodů.

Chomutovská mizérie pokračovala i v jejich domácím zápase s Boleslaví, která je porazila 5:2 a Bruslaři tehdy oslavili svou záchranu. Pro Jihlavu to znamenalo nečekanou příležitost, kterou chtěla využít v dvojzápase s Litvínovem. Jenže Verva se ukázala být pro všechny soupeře v play-out velmi tvrdým oříškem a v obou zápasech nejen, že nad Jihlavou vyhrála, ale dokonce za celých 120 minut nedovolila jihlavským útočníkům vstřelit byť jedinou branku. Navíc se horalové z Vysočiny museli potýkat se zraněními. Pokud by dokázali proměnit své šance, byla by pro ně situace jiná, avšak Piráti dokázali ve svém dvojzápase vyhrát druhý zápas nad Boleslaví 5:4 a i oni slavili záchranu bez ohledu na výsledek druhého zápasu Dukly s Litvínovem. Nyní tedy Jihlava s jistotou bude hrát baráž, kde bude muset klíčové zápasy jako ty s Litvínovem zvládat, pokud chce i v příštím ročníku nastoupit na led proti Mladé Boleslavi.

Ve vzájemných zápasech ZČ byli vyrovnanými soupeři

S Duklou odehráli Bruslaři v základní části čtyři utkání, z nichž si každý odnesl po šesti bodech do extraligové tabulky. Pro Boleslav byli horalové z Vysočiny nepříjemným soupeřem, kde nebylo o vypjaté momenty nouze. Tomu odpovídalo i vůbec první střetnutí v září, kde došlo ke konfrontaci exjihlavských trenérů proti exboleslavským hráčům, z nichž hrdinou se stal boleslavskému publiku dobře známý Tomáš Jiránek, který Jihlavě zajistil výhru 4:3 po prodloužení. V dalších zápasech Boleslav vyhrála doma 3:1, pak Jihlava znovu na svém ledě uspěla 3:0 a na závěr ZČ si znovu dělili body po boleslavské výhře 3:2 po nájezdech. A pro doplnění opakujeme, v prvním zápase play-out Boleslav vyhrála 5:1. Zda Jihlava v předgenerálce dokáže i toto srovnat, nebo zda Boleslav s juniory na soupisce urve na nevyzpytatelném horáckém ledě první vítězství sezóny odtamtud, se ukáže už brzy.

Sestavy z posledního zápasu

HC Dukla Jihlava: Škarek – Šidlík, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, Váňa, Kajínek, Půža – Anděl, Skořepa, Straka – Jiránek, Rys, Čermák – Seman, Hubáček, Žálčík – Diviš, Hamill, Rabbit¨

BK Mladá Boleslav:Groh – Kotvan (A), Kurka, Eminger, Hrdinka, Dlapa, J. Říha, Bernad – Orsava, Nahodil, Volf – Pacovský (C), Urban, Flynn – Lenc (A), Najman, Kousal

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav