BK MLADÁ BOLESLAV

Přizpůsobili jsme se jejich hře. Do zítra se ponaučíme, věří brankář Michal Krofta

19. 3. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští junioři za sebou mají první čtvrtfinálový zápas v sérii s Hradcem Králové. V něm moc gólů nepadlo. Hradečtí se však dostali do těsného vedení 1:0, které udržovali po většinu zápasu. Bruslaři se naopak marně snažili prosadit a Mountfield své vítězství zpečetil trefou do prázdné a zvítězil 2:0. Další zápas se ale hraje hned o den později a to ví i brankář Michal Krofta (na snímku), který věří, že v druhém čtvrtfinále se bude pro změnu dařit právě Mladé Boleslavi.

Michale, vašim spoluhráčům se dlouhou dobu nedařilo vstřelit gól a nakonec vyšli střelecky naprázdno. Z čeho to podle vás vyplynulo?

Možná to bylo nedůrazem nebo jsme si nevytvořili tolik šancí. Každopádně nám to tam bohužel nepadalo. O to lepší to ale může být v dalším zápase.

Co říkáte na jejich obrannou hru a třeba jejich častá zakázaná uvolnění. Počítali jste s tím, že bude hrát Hradec Králové až tak z obrany?

Věděli jsme, že mají dobrou obranu, ale oni si nás nejspíš dobře přečetli a připravili se. Těžko ale říct.

Zápas poznamenalo také několik vyloučení. Vy jste například byli hned dvakrát v utkání vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě, což se moc často nestává. Mohlo to vyplynout z přemotivovanosti či nervozity? Nebo byste to viděl jinak?

Je to možné. Nevím, kdo tam zrovna byl, ale vím, že šel střídat a oni na náš zrovna ujížděli, tak se chtěl rychle otočit, jenže v tu chvíli tam byl třeba zmatek nebo nervozita a bohužel k tomu došlo.

Nepřizpůsobili jste se až příliš hře soupeře?

Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Jejich hru jsme určitě hrát nechtěli, bohužel jsme se tomu ale nějak poddali. Potom jsme je pouštěli do přečíslení a dělali jsme si z toho zbytečné trable. U nás v obranném pásmu jsme taky občas ztráceli puky a pak z toho vznikaly zbytečné závary. O to víc práce jsem pak měl.

Čekáte, že příští zápas bude podobný jako ten první, nebo se hra a taktika změní?

Myslím, že se kluci z toho prvního zápasu ponaučí a zítra na ně vlétneme. Třeba zítra budou hrát naši hru právě oni.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav