BK MLADÁ BOLESLAV

Věřil jsem, že to ještě obrátíme, lituje po vyřazení Ondřej Najman

24. 3. 2018
Autor: Petr Šatalík, Jaroslav Kindl
H r. K r á l o v é — Juniorka Boleslavi byla poslední kategorií, která ještě živila naději na prodloužení sezóny. Ve čtvrtek si v Hradci vynutila čtvrtý zápas. O den později se pokoušela sérii vyrovnat. Znovu to byla velmi těsná bitva. Čtyřicet minut se hrálo nerozhodně. Nakonec ale Mountfield uhasil boleslavskou šanci na postup tři minuty před sirénou. Bruslaři v závěru marně usilovali o vyrovnávací branku. Sérii a konec sezóny hodnotil zklamaný útočník Ondřej Najman (na snímku vlevo).

Jak byste zhodnotil dnešní zápas i celou sérii s Hradcem Králové?

Pořádně nevím, co k tomu říct. Všechny čtyři zápasy byly hodně bojovné. Myslím, že jsme Hradec přehrávali. Měli jsme hodně šancí i dnes, bohužel jsme je neproměnili. Oni z minima vytěžili maximum a postoupili.

Bylo klíčové, že jste nevyhráli ani jeden ze dvou domácích zápasů?

Ten druhý zápas jsme byli určitě lepší, v prodloužení jsme nastřelili tyčku. Hradec pak dal pro nás takový smolný gól z tečované střely. To je, myslím, dostalo na koně. Věřil jsem, že to ještě obrátíme. Byli jsme po vyhraném zápase v Hradci ve velké euforii. Bohužel se nám to nepovedlo.

Když se vrátíme k tomu třetímu zápasu, dával jste krátce před koncem rozhodující gól. Mohl byste tu situaci popsat?

Skočil jsem na led a vjel do našeho pásma. Tam byl volný puk, tak jsem si ho vzal, ale neměl komu nahrát. Střední pásmo bylo volné, tak jsem prostě jel. Nějak, ani nevím jak, jsem prolétnul mezi třemi hráči. Vystřelil jsem a bylo to v bráně.

Souhlasíte s tím, že byla celá série hodně o bojovnosti? Dnes jsme viděli plno tvrdých střetů, dokonce i zraněné hráče...

Souhlasím, byl to urputný hokej. Bojovalo se o každý puk, každý metr na ledě. Hradec výborně bránil střední pásmo. Musím přiznat, že jsme se přes ně těžko dostávali. Hráli hodně do těla, to nám dělalo celkem problémy. Ale myslím, že jsme taky hráli tvrdě. Do ničeho jsme je moc nepouštěli, o čemž svědčí i výsledky. Všechno o gól. Žádné velké přestřelky. Nebylo to o hezkém hokeji.

Z celé sezóny asi nemůžete být se vším spokojení, ale určitě tam jsou nějaké klady...

Nadstavba byla určitě velké pozitivum. Postoupili jsme ze druhého místa. Ještě poslední zápas jsme hráli dokonce o první. Hráli jsme fakt dobře. A série s Hradcem... tam nejde najít něco pozitivního. Prostě jsme nepostoupili. Je to zklamání.