BK MLADÁ BOLESLAV

Měl jsem vnitřní pocit, že v Boleslavi to bude ono, říká David Šťastný

11. 5. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Další ofenzivní posilou, která bude od příští sezony ve městě automobilů působit, se stal David Šťastný. Pětadvacetiletý hokejista se, stejně jako Martin Pláněk, ocitl v závěrečné nominaci na právě probíhající světový šampionát, i kvůli příjezdu Davidů Krejčího s Pastrňákem ale nakonec do hry nezasáhl. Po svém návratu z Dánska se odchovanec přerovského hokeje v rozhovoru pro náš web ohlédl právě za působením v národním týmu a zároveň prozradil, proč si jako svou další štaci vybral právě Mladou Boleslav.

Davide, proč jste si vybral právě Mladou Boleslav? Co vás lákalo nejvíce?

Když jsem se dozvěděl, že by tu o mě měli zájem, a když proběhl první kontakt, tak už jsem měl takový vnitřní pocit, že právě v Boleslavi by to mohlo být ono. Kromě Oldy Kotvana, se kterým jsem hrál ve Zlíně, tady sice nikoho moc neznám, ale myslím si, že máme hodně silný tým a rozhodně můžeme uspět.

Trochu jsme si prohlíželi vaše statistiky a působíte na nás dojmem velkého dříče. Mezi dospělými jste začínal v Přerově, odkud jste se krůček po krůčku vypracoval až do extraligového Zlína. Berete tedy Mladou Boleslav jako další krok na vaší cestě?

Určitě to beru jako další kariérní posun. Obecně si myslím, že když hráč stráví celou svou kariéru na jednom místě, v jednom klubu, tak to není ideální. Doufám, že mi tato změna co nejvíce prospěje a že dokážu Boleslavi pomoci k dobrým výsledkům.

Do sestavy Zlína jste se ale naplno probojoval až v minulé sezoně. Setrvání u Beranů už nebylo ve hře?

Máte pravdu, za Zlín jsem začal pravidelně nastupovat až loni. Ale jak jsem říkal, když přišla nabídka z Boleslavi, tak už jsem vnitřně přemýšlel nad tím, že bych sem chtěl přestoupit. Prostě jsem potřeboval změnu a nový impulz ve své hokejové kariéře.

Jak jste vnímal Mladou Boleslav jako soupeře?

Musím říct, že jako hodně těžkého soupeře, se Zlínem jsme Boleslav poráželi opravdu málokdy. Svým hodně bruslivým hokejem a rychlými protiútoky nám pokaždé dělali obrovské problémy. Je fakt, že v minulé sezoně od tohoto stylu hry trochu upustili, ale nám se proti nim stejně nedařilo. (směje se)

V posledních týdnech jste byl součástí národního týmu, dočkal jste se i nominace na mistrovství světa, nakonec to pro vás ale dopadlo smutně. Jak tuto celou zkušenost hodnotíte?

Souhlasím s tím, že to skončilo trochu smutně, protože jsem v dějišti šampionátu byl, ale nezahrál si. Ale snažím se to brát pozitivně, pro mě se jedná o další posun v kariéře. Zápasy na mezinárodní úrovni jsou určitě o něčem jiném, každý hráč si z nich odnese hodně nových zkušeností. Už jen fakt, že jsem prošel celou přípravou a dostal se do konečné nominace, pro mě znamená velký úspěch a povzbuzení do dalších let.

Byla celá příprava na mistrovství světa, během níž národní tým odehrál hned deset utkání, hodně vyčerpávající?

Určitě, vyčerpávající a náročné to bylo jak po fyzické, tak i po psychické stránce, protože celou dobu bojujete o pár volných míst a vlastně ani nevíte, jak na tom jste, jestli máte šanci. Ale na druhou stranu musím říct, že vidina účasti na světovém šampionátu vás hodně žene a většinou nad takovými věcmi ani nepřemýšlíte.

Jaké jsou vaše další plány? Jedete někam na dovolenou?

Ano, teď mě čeká odpočinek, který je po náročné sezoně, doufám, zasloužený. Takže si dám volno a k týmu se připojím až na soustředění.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav