BK MLADÁ BOLESLAV

Brankářskou dvojici s Janem Růžičkou utvoří Pavel Kantor

24. 5. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Je rozhodnuto. Brankářské duo Bruslařů pro extraligový ročník 2018/2019 bude složené z Jana Růžičky a Pavla Kantora. Šestadvacetiletý gólman podepsal s mladoboleslavským klubem na jednu sezonu. K týmu se připojí už příští týden na soustředění v Táboře.

„Vybírali jsme z několika adeptů. Volba na Pavla padla nakonec proto, že je to podle nás správný parťák pro Honzu Růžičku. Konec sezony odchytal za Litvínov velice dobře, věříme, že na to naváže,“ poznamenává k volbě Bruslařského klubu sportovní manažer Jaromír Látal.

A jak to vypadá s jeho pozicí? „Zatím rozhodně neříkáme, kdo je jednička nebo dvojka,“ upozorňuje Látal. „Je to prostě dvojice, která stojí na stejné startovní čáře. Uvidíme.“

Profil

Pavel Kantor je rodák z Písku, už v juniorce ale chytal za České Budějovice. Ještě před tím si ovšem střihl roční zkušenou v Norsku, kde odchytal sezonu za IL Jutul. Právě ve zmíněných Budějovicích také v sezoně 2011/2012 poprvé okusil extraligový hokej. Zůstal ještě pro ročník následující, v sezoně 2013/2014 už se ale hlásil v Hradci Králové – v rámci přesunu extraligové licence patřil do „balíčku“ hráčů, kteří putovali z jihu Čech právě do Hradce. V Mountfieldu platil po dvě sezony za jedničku a oba ročníky tým skončil ve čtvrtfinále play-off.

V extraligovém ročníku 2015/2016 chytal za Vítkovice, kde si porci zápasů víceméně spravedlivě rozdělil s Danielem Dolejšem. Vyřazovací boje z toho ale nebyly. O rok později se přesunul do první ligy – do celku Prostějova, kde zastával post brankářské jedničky. Ročník 2017/2018 už byl ale zase zpátky v nejvyšší soutěži a to v Litvínově. Odchytal za něj 31 zápasů. Obzvlášť na sebe upozornil v baráži, kde zachytal v šesti zápasech výborně.

Statistiky